Pakastepelmeneissä on runsaasti valinnanvaraa sieni- ja kasvistäytteisistä lihatäytteisiin. Liemi kannattaa maustaa kunnon lorauksella etikkaa ja laittaa pöytään tarjolle ranskankermaa.
Pelmenit ja hapankaalikerma
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna vesi, fondi ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Lisää etikka, sienet ja pelmenit. Keitä noin 5–7 minuuttia
tai kunnes pelmenit alkavat nousta pintaan, mikä on merkki kypsymisestä. -
Silppua hapankaali veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
-
Jaa pelmenit, sienet ja liemi kulhoihin. Lusikoi hapankaalikermaa päälle.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.