
Kreetalainen karitsasouvlaki valmistetaan karitsan ulkofileestä. Marinoi karitsavartaat lämpiminä, heti grillaamisen jälkeen. Tarjoa yksinkertaisen jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa.
Kreetalainen karitsasouvlaki ja jogurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tikuta vartaisiin. Anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita marinadin aineet öljyä lukuun ottamatta astiassa. Lisää lopuksi öljy.
-
Grillaa vartaita noin 10 minuuttia käännellen. Siirrä vuokaan, sivele marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 10 minuuttia.
-
Pese ja raasta sitruunankuori (raasta myös 2 tl kastiketta varten), purista mehu. Viipaloi sipuli varsineen. Yhdistä sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi kurkku. Puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kasvikset ja minttu sipuliseokseen.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se jogurttiin. Murustele vuohenjuusto joukkoon ja lisää sitruunakuori ja pippuri. Sekoita ja mausta halutessasi hienonnetulla yrtillä. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoa vartaiden ja kasvisten kanssa.
Vinkki Tarjoa lisäksi riisiä tai pitaleipää.
Miksi kuviin pitää aina vaihtaa puhtaanvaaleat puutikut? Oikeasti noiden tikkujen tulisi olla lähes hiityneet, jos ne (muka) ovat käyneet grillissä. Liha toisaalta näyttää siltä että siihen on vain otettu raidat liedellä parilapannulla.
Olen lukenut, että marinaadi pyyhitään tarkaan pois ennen grillaamista ettei se pala kiinni tuotteeseen.
1970-luvulla oli tana käyttää hiilien sytyttämiseen alifaattisiahiilivetyjä. Makkara sai näin mainion kiiltävän musta kuoren.
Alifaattinengrillimakkara.
Itse olen aina sytyttänyt hiilet tervaslastuilla.
Olen myös lukenut, että parasta grillituotetta ovat eläimen rasvaiset ruhon osat.
Liekö kaikessa aivan vääärässä kun vastassani on Mr. Soppa
Hieno ohje. Sörsselit kannattaa tehdä ennen grillausta. Kokeneet osaakin mutta vinkkinä kokemattomille.