Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 156 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreetalainen karitsasouvlaki valmistetaan karitsan ulkofileestä. Marinoi karitsavartaat lämpiminä, heti grillaamisen jälkeen. Tarjoa yksinkertaisen jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreetalainen karitsasouvlaki ja jogurttikastike

Ainekset

600
g
karitsan ulkofileetä
Jälkimarinadi
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
¾
dl
valkoviiniä
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sinappia
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
dl
oliiviöljyä
Kasvikset
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
kesäsipuli
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
kurkku
400
g
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
Jogurttikastike
1
valkosipulinkynsi
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
100
g
vuohenjuustoa tai fetaa
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
mustapippuria myllystä
(2
rkl
oreganoa hienonnettuna)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tikuta vartaisiin. Anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita marinadin aineet öljyä lukuun ottamatta astiassa. Lisää lopuksi öljy.

  3. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia käännellen. Siirrä vuokaan, sivele marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pese ja raasta sitruunankuori (raasta myös 2 tl kastiketta varten), purista mehu. Viipaloi sipuli varsineen. Yhdistä sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi kurkku. Puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kasvikset ja minttu sipuliseokseen.

  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se jogurttiin. Murustele vuohenjuusto joukkoon ja lisää sitruunakuori ja pippuri. Sekoita ja mausta halutessasi hienonnetulla yrtillä. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoa vartaiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki Tarjoa lisäksi riisiä tai pitaleipää.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi kuviin pitää aina vaihtaa puhtaanvaaleat puutikut? Oikeasti noiden tikkujen tulisi olla lähes hiityneet, jos ne (muka) ovat käyneet grillissä. Liha toisaalta näyttää siltä että siihen on vain otettu raidat liedellä parilapannulla.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Olen lukenut, että marinaadi pyyhitään tarkaan pois ennen grillaamista ettei se pala kiinni tuotteeseen.

1970-luvulla oli tana käyttää hiilien sytyttämiseen alifaattisiahiilivetyjä. Makkara sai näin mainion kiiltävän musta kuoren.

Alifaattinengrillimakkara.

Itse olen aina sytyttänyt hiilet tervaslastuilla.

Olen myös lukenut, että parasta grillituotetta ovat eläimen rasvaiset ruhon osat.

Liekö kaikessa aivan vääärässä kun vastassani on Mr. Soppa

Soossi ensin

Hieno ohje. Sörsselit kannattaa tehdä ennen grillausta. Kokeneet osaakin mutta vinkkinä kokemattomille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
1½
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
1½
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.