Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Panu Pälviä

Haukipihvit voi tarjota esimerkiksi paahtoperunoiden, ranskankerman ja mädin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukiwallenberg

Ainekset

600
g
haukifileetä kuutioituna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa (jääkaappikylmänä)
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
1
ruukku tilliä
LISÄKSI
korppujauhoja
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Leikkaa haukifilee kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kalat ja kerma pakastimeen 30 minuutiksi.

  2. Laita haukikuutiot, munat ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Käynnistä laite ja lisää jääkylmä kerma ohuena nauhana. Lisää lopuksi ranskankerma ja sinappi. Hienonna tilli joukkoon, mutta älä enää soseuta.

  3. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.

  4. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat väriä, noin 20 sekuntia molemmin puolin. Nosta pihvit uunivuokaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä.

Kommentit (2)

Vierailija

Onpa kuivan näköisiä haukipihvejä. Wallenbergaren kanssa noilla koppuroilla ei ole mitään tekemistä. Wallenbergaressa on kananmunasta vain keltuaisia. Valkuainen tekee taikinasta liian kovan. Wallenbergaressa on paljon, siis PALJON kermaa eli se ei ole mikään terveyspihvi. Wallenbergaren taikinan tulee olla lähes moussea, ei tuollaista kokkareista. Voisiko arvon reseptinkirjoittelijat lakata käyttämästä sellaisia vakiintuneita nimiä kuten wallenbergare tai carbonara, jos uudella tekeleellä ei ole mitään tekemistä sellaisen kanssa? Vai odotammeko että joku ulkomainen ruokalehti tekee hienon "aidon karjalanpiirakkareseptin", jossa piirakan pohja on tehty batattiviipaleesta ja peitetty granaattiomenan siemenillä?

arkiruoka

Aika monimutkainen versio haukipihveistä. Hyvä kuitenkin että jos sitruunan ja dijonin jättää pois pärjää kotimaisilla raaka-aineilla kun yleensä  nämä ohjeet on kopioitu jostain ulkolaisilta ruokasivustoilta ja raaka-aineet sen mukaan. Kiva olisi kun reseptit julkaistaisiin  kotimaisilla raaka-aineilla ja sesongin mukaan. No joo , kaupat myy parsaa sesonkituotteena kun meillä on metrin hanki ja parsakausi kesäkuun toisella viikolla. Tähän aikaan oikeasti syödään varastoperunaa,juureksia,sipulia,jään alta pyydettyä kalaa kuten  haukea,ahventa,madetta sekä kuivattuja sieniä,pakastemarjoja jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.