Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 295 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Nälkä? Lämppäreistä saa helposti niin iltapalan kuin pienen aterian. Klassinen kinkku-ananasyhdistelmä toimii aina!

Lämpimät voileivät ovat ihana iltapala, joka kannattaa palauttaa mieleen silloin kun jääkaapissa on käyttöään odottavia juustonkannikoita ja leikkeleitä.

Pohjaksi sopivat niin ruisleipäviipaleet, paahtoleipä kuin kuivahtanut maalaisleipäkin. Eriparisista leivistä saa aikaiseksi hauskannäköisen pellillisen.

Usein leipien kostukkeeksi levitetään tomaattimurskaa, mutta voit yhtä sipaista pintaan sinappia, tuorejuustoa tai pestoakin.

Tärkein asia lämppäreissä ovat täytteet. Leikkeleiden lisäksi täytteeksi sopivat paprikasuikaleet, ananasrenkaat tai vaikka kirsikkatomaatit.

Herkullinen pinta syntyy erilaisten juustojen yhdistelmästä. Ohjeessa on vinkki, kuinka juustoraasteesta saa kananmunan avulla kuohkean kuorrutuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät voileivät

Ainekset

6
paahtoleipäviipaletta
nokare
voita tai margariinia
rkl
sinappia
3
ananasrengasta
12
kirsikkatomaattia
6
viipaletta
palvikinkkua
Kuorrutus
1
kananmuna
1
ps (150 g)
mozzarellajuustoraastetta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Voitele leivät voilla tai margariinilla. Sipaise päälle ohut kerros sinappia.
  3. Halkaise ananasrenkaat. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  4. Laita leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat ja tomaatit.
  5. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon juustoraaste. Rouhi kuorrutteeseen myllystä muutama kierros mustapippuria. Lusikoi kuorrute leiville.
  6. Paista leipiä uunin keski- tai yläosassa noin 7 minuuttia.

Kommentit (8)

Vierailija

Miksi nämä voidellaan kun juusto ja kinkku on rasvaisia jo valmiiksi ja ananas sekä tomaatti lisää kosteutta? Turhaa sanon minä.

Vierailija

Kurkku sopii erityisen hyvin täytteeksi lämppäreihin.

Vierailija

Me syöädää tänää kinkkuuu ja pottuloisii, myöskin laatikkoloisii, silliloisii ja rosollii.

Vierailija

Tein joskus 70-luvulla lämpimiä voileipiä, joiden juustokuorrutukseen tuli myös hippunen raastettua sipulia.
Kinkku ja sinappi alle.
Herkullista!

Tietsu

Olen tehnyt lämpimiä voileipiä näin "jääkaappikatselmuksena" 1950-luvun lopulta eli koko ikäni. Mikä tässä on uutta, huomattavaa tai edes reseptin arvoista?  Kai ihmiset osaavat käyttää järkeään ihan käskemättä. Variaatioita on miljoonia, jos hiukankin haluaa.

Lupo nero_musta susi

Kinkku ei ole rasvaista, verrattuna esim.lauantaimakkara tms. Tonnikala auringonkukka öljyssä liian rasvaista lämppäreihin jos ei valuta kunnolla.

Ritva-Ursula

Reseptin leivät ovat liian kuumia ja kuumuuden takia suuhuni kävi kipeää. Piti soittaa ambulanssi

Vierailija

Voi raukkaa kun ei osaa vielä syödä kuumaa ruokaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Uusi tapa nauttia avokado! Makua chilistä ja valkosipulista, runsaasti pehmeää rasvaa avokadosta, kikherneistä ja rypsiöljystä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuni-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
SALSA
dl
kikherneitä (säilyke)
1
tomaatti
1
rkl
hienonnutta punasipulia
½
punainen chilipalko
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
VINEGRETTI
½
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Poista tomaatista kanta ja siemenet. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli, chili ja valkosipuli. Sekoita kaikki salsan aineet pienessä kulhossa.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi salsaa kiven jättämään koloon. Kypsennä täytettyjä avokadonpuolikkaita 225 asteessa noin 10 minuuttia. Ole tarkkana kypsennysajan kanssa. Liian pitkä uunissa olo saa hedelmän maistumaan helposti kitkerältä.
  3. Hienonna lehtipersilja pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon muut vinegretin aineet. Lusikoi vinegrettiä kuumille avokadoille
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Puhtia polulle! Pähkinä-karpalokeksit ovat kuin itse tehtyjä energiapatukoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 kpl
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-karpalokeksit

Ainekset

2
dl
pähkinäsekoitusta
1
dl
kuivattuja aprikooseja
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
vaaleaa siirappia
¾
dl
kookosöljyä
dl
pikakaurahiutaleita (gluteeniton)
½±
tl
kardemummaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Mittaa pähkinät ja aprikoosit monitoimikoneeseen. Hienonna ne rouheeksi. Lisää joukkoon karpalot ja pyöräytä seosta leikkuuterällä muutama kierros.
  3. Lisää siirappi ja kookosöljy reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes öljy sulaa.
  4. Sekoita joukkoon pähkinä-hedelmärouhe, kaurahiutaleet ja kardemumma.
  5. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, noin 20 x 30 sentin vuokaan. Painele pinta tasaiseksi.
  6. Paista 15 minuuttia. Jäähdytä levy. Sulata suklaa ja pursota se levyn päälle. Leikkaa tai murra levy annospaloiksi.

Vinkki! Suklaan sulattaminen onnistuu näppärästi näin: Paloittele suklaa vahvaan pakastepussiin. Lämmitä vettä kattilassa ja nosta pussi veteen. Varo, ettei vettä pääse suklaaseen. Kun suklaa sulaa, leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja valuta suklaa nauhana keksilevyn päälle.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.