Gondolien kaupungissa tiedetään, että hitaasti karamellisoitu sipuli ja kuumalla pannulla paistettu maksa muodostavat ihanan makuparin.
Maksaa venetsialaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista maksasta kalvot ja leikkaa maksa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla.
-
Kuori ja leikkaa sipulit puoliksi. Leikkaa sipulit pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
-
Lämmitä pannu keskilämmöllä. Lisää puolet voista ja öljystä. Kun voi on sulanut, lisää salvia ja sipulit.
-
Anna sipuleiden kypsyä hitaasti pannulla, noin 20 minuuttia, muutaman kerran käännellen. Leikkaa sillä aikaa sitruuna lohkoiksi ja hienonna lehtipersilja.
-
Lisää valkoviini pannulle sipuleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lusikoi sipulit kastikkeineen erilliseen astiaan odottamaan maksan kypsymistä.
-
Kuumenna pannu täydellä teholla. Lisää pannulle voita ja öljyä.
-
Aloita maksapihvien paistaminen. Paista pihvit erissä. Paista sen verran pihvejä kerrallaan, että pannulle jää ainakin kolmannes tyhjää tilaa, jotta pannu ei viilene. Ruskista hyvin, noin 2 minuuttia per puoli. Nosta valmiit pihvit tarjoilulautaselle.
-
Lusikoi sipulit maksapihvien päälle. Ripottele päälle sormisuola ja lehtipersilja. Tarjoa sitruunan kera.
Todella hyvää. Salvia sopii tosi hyvin maksaruokiin. Maksa on halpaa ja siitä saa herkullista ruokaa.