Mainos
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.

Hauduta ruokaisa talvipata puhtaista luomujuureksista, ohrasta ja maukkaasta kasvisliemestä. Vuohenjuusto ja pähkinät viimeistelevät lempeän makunautinnon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
kuudelle
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen luomujuurespata

Ainekset

n. 1,2
kg
luomujuureksia (esim. porkkana, punajuuri ja palsternakka)
2
sipulia
4-6
valkosipulin kynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
hunajaa
1
tl
Pansuolaa
1
l
vettä
2
Reformi Luomu -kasvisliemikuutiota
2
dl
luomu ohrasuurimoita
muutama oksa timjamia
200
g
luomu vuohenjuustoa
1
dl
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Kuori ja paloittele juurekset noin 3 cm lohkoiksi. Jos käytät punajuuria, pilko ne muita juureksia pienemmiksi, jotta ne kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.

Nosta paloitellut juurekset sektoreittain pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljy, suola ja hunaja. Paahda juureksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.

Kiehauta juuresten paahtuessa vesi. Liuota kiehuvaan veteen Reformi Luomu -kasvisliemikuutiot.

Mittaa ohrasuurimot uunipadan pohjalle. Nosta päälle paahdetut juurekset ja timjaminoksat. Lisää kuumaa lientä siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta pataa kannen alla 150 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsyneet ja imeneet suurimman osan lientä.

Ota pata pois uunista ja nosta uunin lämpötila jälleen 250 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ja aseta viipaleet padan pinnalle. Ripottele päälle pähkinät ja nosta pata uuniin vielä 5 minuutiksi tai kunnes vuohenjuusto saa kauniin värin.

Vinkki: Pata sopii hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä tai lisukkeeksi kokonaisena grillatulle kanalle.

 

Kommentit (2)

Sari Rantala
Seuraa 
Liittynyt11.5.2016

HUOM! Ohra ei ole gluteeniton vilja. Se on ehdottomasti keliaakikoilta kielletty.

Tiina Valkonen
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei Sari! Kiitos huomiostasi. Resepti oli livahtanut virheellisesti gluteeniton deli -kategorian alle, mutta asia on nyt korjattu. Itse reseptissä ei ole mainintaa gluteenittomuudesta, ainoastaan luomusta. Jos reseptin haluaa tehdä gluteenittomana, voi ohran korvata esimerkiksi riisillä.

Ystävällisin terveisin,
Tiina Valkonen
Tuottaja

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.