Hauduta ruokaisa talvipata puhtaista luomujuureksista, ohrasta ja maukkaasta kasvisliemestä. Vuohenjuusto ja pähkinät viimeistelevät lempeän makunautinnon.
Hunajainen luomujuurespata
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Kuori ja paloittele juurekset noin 3 cm lohkoiksi. Jos käytät punajuuria, pilko ne muita juureksia pienemmiksi, jotta ne kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.
Nosta paloitellut juurekset sektoreittain pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljy, suola ja hunaja. Paahda juureksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.
Kiehauta juuresten paahtuessa vesi. Liuota kiehuvaan veteen Reformi Luomu -kasvisliemikuutiot.
Mittaa ohrasuurimot uunipadan pohjalle. Nosta päälle paahdetut juurekset ja timjaminoksat. Lisää kuumaa lientä siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta pataa kannen alla 150 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsyneet ja imeneet suurimman osan lientä.
Ota pata pois uunista ja nosta uunin lämpötila jälleen 250 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ja aseta viipaleet padan pinnalle. Ripottele päälle pähkinät ja nosta pata uuniin vielä 5 minuutiksi tai kunnes vuohenjuusto saa kauniin värin.
Vinkki: Pata sopii hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä tai lisukkeeksi kokonaisena grillatulle kanalle.
HUOM! Ohra ei ole gluteeniton vilja. Se on ehdottomasti keliaakikoilta kielletty.
Hei Sari! Kiitos huomiostasi. Resepti oli livahtanut virheellisesti gluteeniton deli -kategorian alle, mutta asia on nyt korjattu. Itse reseptissä ei ole mainintaa gluteenittomuudesta, ainoastaan luomusta. Jos reseptin haluaa tehdä gluteenittomana, voi ohran korvata esimerkiksi riisillä.
Ystävällisin terveisin,
Tiina Valkonen
Tuottaja