
Labnehin eli valutetun jogurtin maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pinaatti, feta ja pistaasipähkinät ryhdistävät miedon jogurtin.
Pinaatti-fetalabneh
Ainekset
Työvaiheet
- Laita jogurtti valumaan harsoliinalla päällystettyyn siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään 4–8 tunniksi riippuen siitä, kuinka kiinteää seosta haluat.
- Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta vesi pois. Huuhtele pinaatti kylmällä vedellä. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
- Laita pinaatti tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, murustellun fetan, sitruunamehun ja pistaasien kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
- Kun jogurtti on valunut, yhdistä jogurtti ja feta-pinaattiseos. Nosta tarjoilulautaselle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja chilihunajaa.
Onko kaikki "soppa"ruokaohjeet tarkoitettu RIKKAILLE koska köyhillä ja pientuloisilla ei ole varaa tollaisiin miljoonaan erinlaiseen ainekseen ,,aina ihan älyttömästi!!
Voi valtava, tästä saa edullisemman käyttämällä pakastepinaattia sekä edullisempaa salaattijuustoa tai vaikka raejuustoa sekä hieman suolaa ja sitruunamehua enemmän. Pistaasit voi jättää pois tai korvata siemenillä tai suolapähkinöillä. Öljyä ei tarvita tarjoiluun ja päälle voi ripotella chilihiutaleita tai vaikka cayennepippuria, lisäksi vaikka hieman siirappia hunajan tilalla jos haluaa mutta ei mielestäni ole sekään oleellinen. Maistaa vain ennen tarjolle laittoa onko suola, makeus ja happo tasapainossa!