
Helppo sekoitettava taikina sekä runsaan suklainen ja pehmeä täyte tekevät tästä jälkkäristä kahvipöydän suosikin, jonka valmistamiseen lapsetkin voivat hyvin osallistua.
Browniet, eli runsaat ja tahmeat suklaaleivosneliöt ovat herkullisia, mutta odotas kun brownielevyn halkaiseekin kuin täytekakun ja väliin lusikoi suklaista ja kermaisen pehmeää täytettä.
Brownietaikina on todella helppo valmistaa ja se onnistuu varmasti perheen junioreiltakin. Suklaa sulatetaan voin joukkoon ja loput taikinan ainekset sekoitetaan seokseen. Taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan uunissa juuri ja juuri kypsäksi. Keskeltä taikina saa siis jäädä kosteaksi.
Jotta kypsän taikinalevyn saa halkaistua täyttämistä varten, tulee sen antaa jäähtyä kunnolla. Täytteeseen käytetään mascarponejuustoa, joka vatkautuu helpoiten huoneenlämpöisenä. Siihen sekoitetaan sula suklaa ja brownie on täyttämistä vaille valmis.
Maitosuklaabrownie
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita kakun valmistus browniepohjasta. Sulata voi kattilassa. Lisää rouhittu maitosuklaa ja anna sen sulaa voin joukkoon. Sekoita.
-
Lisää suklaan ja voin joukkoon ensiksi sokeri ja sekoita hyvin.
-
Lisää sitten kananmunat ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne sen jälkeen muutamassa erässä seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
-
Kaada taikina voideltuun 25 cm x 35 cm:n kokoiseen vuokaan.
-
Paista brownieta 175-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kostean taikinaiseksi.
-
Anna brownien jäähtyä hyvin ennen kuin kumoat sen vuoasta. Kumoa brownie esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Leikkaa brownie kahteen osaan. Ota mascarpone huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen täytteen tekemistä, jotta se ehtii hieman lämmetä ja täytteen rakenteesta tulee tasaista.
-
Valmista täyte vatkaamalla tomusokeri ja mascarpone kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen hivenen jäähtyä.
-
Lisää suklaa muutamassa osassa mascarponevaahdon joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.
-
Levitä puolet mascarponevaahdosta toiselle brownien puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle ja koristele se lopulla suklaa-mascarponevaahdolla.
Millaista vuokaa käytät? Ei löydy kaupasta sopivan kokoista. Tein kahdessa paksussa lasisessa vuoassa ja reunoista tuli kovat. Liian kauan uunissa?