Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 231 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo sekoitettava taikina sekä runsaan suklainen ja pehmeä täyte tekevät tästä jälkkäristä kahvipöydän suosikin, jonka valmistamiseen lapsetkin voivat hyvin osallistua.

Browniet, eli runsaat ja tahmeat suklaaleivosneliöt ovat herkullisia, mutta odotas kun brownielevyn halkaiseekin kuin täytekakun ja väliin lusikoi suklaista ja kermaisen pehmeää täytettä.

Brownietaikina on todella helppo valmistaa ja se onnistuu varmasti perheen junioreiltakin. Suklaa sulatetaan voin joukkoon ja loput taikinan ainekset sekoitetaan seokseen. Taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan uunissa juuri ja juuri kypsäksi. Keskeltä taikina saa siis jäädä kosteaksi.

Jotta kypsän taikinalevyn saa halkaistua täyttämistä varten, tulee sen antaa jäähtyä kunnolla. Täytteeseen käytetään mascarponejuustoa, joka vatkautuu helpoiten huoneenlämpöisenä. Siihen sekoitetaan sula suklaa ja brownie on täyttämistä vaille valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Maitosuklaabrownie

Ainekset

175
g
voita
150
g
maitosuklaata rouheena
4
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Mascarponetäyte ja -kuorrute
2
prk (à 250 g)
mascarponetuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistus browniepohjasta. Sulata voi kattilassa. Lisää rouhittu maitosuklaa ja anna sen sulaa voin joukkoon. Sekoita.

  2. Lisää suklaan ja voin joukkoon ensiksi sokeri ja sekoita hyvin.

  3. Lisää sitten kananmunat ja sekoita vispilällä tasaiseksi.

  4. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne sen jälkeen muutamassa erässä seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada taikina voideltuun 25 cm x 35 cm:n kokoiseen vuokaan.

  6. Paista brownieta 175-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kostean taikinaiseksi.

  7. Anna brownien jäähtyä hyvin ennen kuin kumoat sen vuoasta. Kumoa brownie esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Leikkaa brownie kahteen osaan. Ota mascarpone huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen täytteen tekemistä, jotta se ehtii hieman lämmetä ja täytteen rakenteesta tulee tasaista.

  8. Valmista täyte vatkaamalla tomusokeri ja mascarpone kuohkeaksi vaahdoksi.

  9. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen hivenen jäähtyä.

  10. Lisää suklaa muutamassa osassa mascarponevaahdon joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.

  11. Levitä puolet mascarponevaahdosta toiselle brownien puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle ja koristele se lopulla suklaa-mascarponevaahdolla.

Kommentit (1)

Mumsfilibaba

Millaista vuokaa käytät? Ei löydy kaupasta sopivan kokoista. Tein kahdessa paksussa lasisessa vuoassa ja reunoista tuli kovat. Liian kauan uunissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.