Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnalle asetellaan raparperitikut viuhkamaiseen muotoon, ja pinta viimeistellään kiillesilauksella. Saat kakusta gluteenittoman, kun käytät kakun pohjaan gluteenittomia keksejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
noin 2 t + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijuustokakku

Ainekset

Keksipohja
200
g
digestivekeksejä
90
g
voita
Juustokakkutäyte
8
liivatelehteä
3
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
400
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
raparperisosetta (sosetta varten tarvitset noin 300 g raparperia ja 2 rkl sokeria)
Raparperipinta
5–8
tuoretta raparperinvartta koosta riippuen
1
dl
sokeria
2
dl
vettä
3
liivatelehteä

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Hienonna keksit perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksit tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  5. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, jogurtti ja sokeri.
  6. Laita sitruunamehu kattilaan ja lämmitä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne varovasti kattilassa sitruunamehun seassa.
  7. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon niin, että koko ajan samalla sekoitat tuorejuustoseosta sähkövatkaimella.
  8. Sekoita joukkoon pehmeäksi soseeksi keitetty raparperi. Tämä käy helpoiten nuolijan avulla.
  9. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nuolijalla nostellen.
  10. Kaada juustokakkumassa keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  11. Valmista sillä välin raparperit pintaa varten. Kuori raparperit tarvittaessa (nuoria ohuita varsia ei tarvitse kuoria). Leikkaa raparperit noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi.
  12. Kiehauta sokeri ja vesi ja kaada kiehuva liemi raparperien päälle. Anna raparperien mehustua liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt.
  13. Kun kakku on hyytynyt, nosta raparperit pois liemestä. Nosta raparperit talouspaperin päälle ja asettele ne sen jälkeen kakun päälle viuhkan malliin. Säästä liemi.
  14. Aloita pinnalle tulevan kiilteen valmistus liottamalla liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta 2 dl raparperiliemestä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja sivele liivateseosta raparperien päälle ke­vyesti pullasudilla (et välttämättä tarvitse kaikkea, hyvin ohut kerros riittää). Anna asettua hetki kylmässä.

Kommentit (2)

Vierailija

Pinnalle tulevat raparperit jäivät niin koviksi ohjeen mukaisella tavalla, joten päädyin hetken kiehauttamaan. Raikkaan juustoinen kakku.

Leväkäs

Onnistuisikohan pinta liivatteen sijaan agar agarilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.