Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnalle asetellaan raparperitikut viuhkamaiseen muotoon, ja pinta viimeistellään kiillesilauksella. Saat kakusta gluteenittoman, kun käytät kakun pohjaan gluteenittomia keksejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
noin 2 t + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijuustokakku

Ainekset

Keksipohja
200
g
digestivekeksejä
90
g
voita
Juustokakkutäyte
8
liivatelehteä
3
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
400
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
raparperisosetta (sosetta varten tarvitset noin 300 g raparperia ja 2 rkl sokeria)
Raparperipinta
5–8
tuoretta raparperinvartta koosta riippuen
1
dl
sokeria
2
dl
vettä
3
liivatelehteä

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Hienonna keksit perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksit tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  5. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, jogurtti ja sokeri.
  6. Laita sitruunamehu kattilaan ja lämmitä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne varovasti kattilassa sitruunamehun seassa.
  7. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon niin, että koko ajan samalla sekoitat tuorejuustoseosta sähkövatkaimella.
  8. Sekoita joukkoon pehmeäksi soseeksi keitetty raparperi. Tämä käy helpoiten nuolijan avulla.
  9. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nuolijalla nostellen.
  10. Kaada juustokakkumassa keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  11. Valmista sillä välin raparperit pintaa varten. Kuori raparperit tarvittaessa (nuoria ohuita varsia ei tarvitse kuoria). Leikkaa raparperit noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi.
  12. Kiehauta sokeri ja vesi ja kaada kiehuva liemi raparperien päälle. Anna raparperien mehustua liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt.
  13. Kun kakku on hyytynyt, nosta raparperit pois liemestä. Nosta raparperit talouspaperin päälle ja asettele ne sen jälkeen kakun päälle viuhkan malliin. Säästä liemi.
  14. Aloita pinnalle tulevan kiilteen valmistus liottamalla liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta 2 dl raparperiliemestä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja sivele liivateseosta raparperien päälle ke­vyesti pullasudilla (et välttämättä tarvitse kaikkea, hyvin ohut kerros riittää). Anna asettua hetki kylmässä.

Kommentit (1)

Vierailija

Pinnalle tulevat raparperit jäivät niin koviksi ohjeen mukaisella tavalla, joten päädyin hetken kiehauttamaan. Raikkaan juustoinen kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)