Omenalla, pähkinöillä ja savupaprikalla päällystetty uunilohi on maittava arkiruoka.
Omena-pähkinälohi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 100-asteiseksi. Ripottele suolaa tasaisesti lohifileelle ja anna sen suolaantua sillä välin, kun teet täytteen.
- Silppua persilja, raasta omena ja rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita yrtit, raaste, pähkinärouhe ja pesto sekaisin pienessä kulhossa.
- Ripottele savupaprika lohen pintaan ja levitä omenatäyte lusikalla päälle.
- Paista noin 25 minuuttia eli kunnes lohi on kypsä, mutta vielä mehevä.
100astetta?
Kyllä! 100 asteessa uunilohi paistuu meheväksi. 25 minuutissa lohi paistuu meheväksi eikä kala kuivu. Jos haluaa paistaa kalan kypsemmäksi kannattaa lisätä vähän paistoaikaa. Kannattaa kokeilla!