Soppakokki Anu on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 222 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask

Kääräise sitruunaiset falafelit tahinikastikkeen kera pitaleivän sisään. Soppa365-tv:n kokki Anu Brask näyttää, kuinka falafelit onnistuvat aina ja ovat myös helpot tehdä. Samaa taikinamassaa soveltaen opit myös kasvispihvien tekemisen salat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta (15-20 kpl)
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruunafalafelit

Ainekset

1
tlk
(400 g) kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
ruukku korianteria
4
rkl
tahinia
1
kananmuna
1
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
tahinikastiketta (ks. ohje)
4
pitaleipää
salaattia

Työvaiheet

  1. Jauha kikherneet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi. Raasta valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu. Hienonna korianteri varsineen. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki. Valmista sillä aikaa tahinikastike.
  2. Muotoile taikinasta pieniä pullia ja paina ne kädellä hieman litteäksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa. (Öljyä saa olla noin 1 cm:n paksu kerros). Paista falafelit kahdessa erässä kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Paistoaika on noin 5 minuuttia per puoli. Nosta valmiit falafelit talouspaperilla päällystetylle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
  4. Tarjoa falafelit pitaleivän, salaatin ja tahinikastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit myös kypsentää falafelit myös uunissa. Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja kypsennä 20 minuuttia. Valele pinnalle hieman öljyä ennen kypsennystä.

Tahinikastike (2 dl)

Ainekset

1
dl
tahinia (vaaleaa)
1-2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua chiliä
½-1
dl
vettä
¼-1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon 1 dl tahinia. Kuori ja raasta joukkoon valkosipuli. Purista joukkoon myös sitruunan mehu. Lisää juustokumina ja chili. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna vedellä. Mausta lopuksi suolalla. 

 

 

Kommentit (1)

Rembrandt
Seuraa 
Liittynyt16.3.2016

Falafelit ihan loistavia! Kiitos!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.