Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kirsikkamoussella peitetty suklaakakku on yhtä aikaa pehmeä ja rouheinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t + paistaminen 1 t + tekeytym
Vaikeustaso
Kohtalainen

Portteri-kirsikka-suklaakakku

Ainekset

Pohja
150
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2
dl
porterolutta (esim. St. Peter’s Honey Porter)
1 ¼
dl
rypsiöljyä
200
g
ranskankermaa
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
4
kananmunaa
6 ¼
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
rkl
kaakaonibsejä
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
1 ¼
tl
soodaa
¾
tl
suolaa
Täyte
5
liivatelehteä
5
dl
vispikermaa
400
g
mascarpone-tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
kirsikka- (tai vadelma)sosetta (400 g marjoja)
½
dl
mehua (esim. kirsikka)
Kostutus
1
dl
olutta tai kirsikkamehua
Suklaaganache
75
g
tummaa suklaata
½
dl
kermaa
1
tl
voita
Lisäksi
kirsikoita, vadelmia tai herukoita

Työvaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa (Ø 18 cm). Sulata voi ja suklaa mikrossa, noin 30–60 sekuntia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Kaada voi-suklaaseos leivontakulhoon.
  2. Lisää olut, öljy, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina vuokiin ja paista 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Suojaa pinta foliolla paistamisen loppupuolella, jos kakku tummuu liikaa. Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia vuoissaan, kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään 5–10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita se ensin pieneen määrään kermavaahtoa, lisää sitten loput kermavaahdosta. Lisää sokerit.
  5. Soseuta kirsikat tai käytä sosetta.
  6. Kuumenna mehu. Purista liivatteet ja liuota ne mehuun, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos marjasoseeseen ohuena nauhana. Yhdistä juustovaahto ja marjasose.
  7. Tasoita kakkujen pinnat ja leikkaa molemmat pohjat 2 osaan. Jos haluat korkean kakun, käytä kaikki 4 osaa. Kuvan kakku on kolmekerroksinen. (Ylimääräisen osan voit pakastaa.)
  8. Puhdista kakkuvuoat ja levitä niihin tuorekelmua. Nosta kumpaankin vuokaan 1 kakkukerros. Kostuta oluella tai kirsikkamehulla pullasutia apuna käyttäen; käytä 2/3 liemestä. Levitä pohjille kakkupohjan paksuinen kerros (noin 2,5 cm) täytettä, ja nosta pohjat pakastimeen 1 tunniksi. Säilytä täyte ja kolmas pohja tuorekelmulla peitettynä huoneenlämmössä.
  9. Ota kakut pakastimesta ja tarkista että täyte on hyvin hyytynyt. Irrota kakut vuoistaan. Nosta ne täytteineen päällekkäin. Suorista täytteet veitsellä, jos ne ovat pursuneet yli.
  10. Nosta kolmas kakkupohja päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja sivuille. Nosta kakkukupu kakun suojaksi ja anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  11. Valmista ganache. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa, nosta sivuun ja sekoita suklaa kuumaan kermaan. Mittaa voi joukkoon antamaan kiiltoa. Anna jäähtyä sekoitellen hetki, kunnes seos alkaa paksuuntua. Kaada ganache kakun keskelle ja levitä varovasti sivuille, niin että kuorrutus valuu reunojen yli. Jos ganache ehtii jäähtyä liikaa, voit lämmittää sitä liedellä notkeammaksi.
  12. Koristele kakku marjoilla.

Kommentit (1)

Uusis
Seuraa 
Liittynyt21.11.2016

Uunin lämpötila on ilmeisesti kiertoilmalle?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.