Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 336 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Uusi peruna on parasta, ja savustettuna se on vielä parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Savustetut perunat

Ainekset

1
savustuspussi
1
kg
varhaisperunoita
1
pkt
(140 g) pekonia
1
oksa
timjamia
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250–280-asteiseksi. Jos käytät kaasu- tai hiiligrilliä, lämmitä grilli maksimilämpötilaan.
  2. Pese ja kuivaa perunat, leikkaa pekoni kuutioiksi ja hienonna timjami.
  3. Sekoita kulhossa perunat, pekonit, timjami ja pehmeä voi. Kaada perunat savustuspussiin ja sulje pussi.
  4. Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan ensin kuumassa lämmössä 10–15 minuuttia. Laske lämpötilaa ja savusta vielä 30 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Avaa pussi ja mausta perunat sormisuolalla.
  5. Tarjoa perunat kapriskastikkeen (ks.ohje alla) kanssa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

 

Kapriskastike

Ainekset

3
rkl
kapriksia
2
kevätsipulinvartta
2
dl
kermaviiliä
1
rkl
sinappia
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kaprikset ja kevätsipulinvarret.
  2. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa 10 minuuttia.

Ohjeesta tulee noin 2 dl valmista kastiketta.

 

 

Kommentit (2)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, sähkösavustimessa perunat voi laittaa sellaisenaan savustimeen ilman foliota. Hauskaa juhannusta! T: Soppa365 toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Bulgursalaatissa makeiksi paahtuneet porkkanat ja bataatit yhdistetään suolaiseen fetaan. Mausteeksi appelsiinin kuorta ja mehua ja tuoreita yrttejä, viimeinen silaus manteleilla ja granaattiomenan siemenillä. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu porkkana-bulgursalaatti

Ainekset

400
g
pieniä porkkanoita
1
keskikokoinen bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
1
ps (50 g)
mantelirouhetta
1
pkt (230 g)
kypsiä kikherneitä
4
kevätsipulia
200
g
fetaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
minttua
4
rkl
granaattiomenansiemeniä (Pirkka)
(3
rkl
dukkah-mausteseosta)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raaputa tai kuori porkkanat. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita juurekset uunipellille. Valuta öljy päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  2. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu. Sekoita kuori ja mehu sekä oliiviöljy kypsään bulguriin.
  3. Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin 1 minuutti. Kaada mantelirouhe pois pannusta, ettei se pala.
  4. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kevätsipulit. Murustele feta. Hienonna yrtit.
  5. Yhdistä juurekset, bulgur, kikherneet, kevätsipulit ja feta. Viimeistele salaatti yrteillä, manteleilla ja granaattiomenansiemenillä. Ripottele halutessasi dukkahia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsacarbonara

Ainekset

600
g
hokkaidokurpitsaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Kastike
50
g
pecorinojuustoa
1
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
  2. Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  5. Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
  6. Viimeistele annokset pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (3)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mitä riisiä suosittelet? tai mikä toimii parhaiten...

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

...ja vielä kysyn, onko punajuuret raakoja vai niitä sokeriliemessä olevia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistäsi. Puuroutuva riisi sitoo massaa enemmän kuin irtonainen, mutta pihvit onnistuvat kummallakin. Pihveihin käytetään raakoja punajuuria.