
Jos haluat keitosta täyttävämmän, lusikoi annoksiin keitettyä ja kuutioitua kananmunaa.
Kylmä punajuuri-piimäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele etikkapunajuurikuutiot siivilässä kylmän veden alla, jotta niiden etikkaisuus laimenee hiukan.
- Kuori kurkut ja leikkaa ne kuutioiksi. Hienonna kevätsipulit ja tilli.
- Mittaa keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä keitto jääkaappiin jäähtymän ja maustumaan noin tunniksi.
- Kuutioi keiton lisäkkeeksi yksi avomaan kurkku ja hienonna tilli. Tarjoa ne keiton lisukkeina.
Herkullinen ja raikas keitto kesälounaalle. Toimii myös keitetyistä punajuurista, lisäsin vain hiukan balsamicoa.