Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vähän kuin sämpylä, mutta tehty sushin aineksista. Sellainen on maailmalla suosioon noussut onigirazu. Videolta näet, miten nämä trendikkäät sushisämpylät taitellaan.

Katso video tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + riisin valmistus 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Onigirazu-sushisämpylät

Ainekset

4
dl
sushiriisiä
4 1/2
dl
vettä
2
rkl
seesaminsiemeniä
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
Pikkelöity punakaali
2
rkl
punaviinietikkaa
1 1/2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
200
g
punakaalia
Srirachamajoneesi
2
dl
majoneesia
1/2
rkl
srirachaa
Lisäksi
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. jää- tai romaine)
200
g
lämminsavulohta
6
nori-leväarkkia

Työvaiheet

  1. Aloita pikkelöidystä punakaalista. Mittaa isoon kulhoon etikka, sokeri ja suola. Sekoita kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita se kulhoon etikkaliemen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa riisin keittämisen ajan.
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä kolme kertaa. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna seistä kannella peitettynä 15 minuuttia. Kiehauta riisi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja peittele se keittiöpyyhkeellä.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa 1–2 minuuttia.
  4. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Lisää mehu ja seesaminsiemenet riisiin ja sekoita.
  5. Mausta majoneesi srirachalla.
  6. Levitä työlaudalle 30 x 30 cm:n pala kelmua ja aseta leväarkki kiiltävä puoli alaspäin kelmulle. Ota kostutetuin käsin riisistä ison kananmunan kokoinen pallo ja levitä se 1 cm:n paksuiseksi vinoneliöksi leväarkin keskelle siten, että riisineliön kulmien ja levän reunan väliin jää 2–3 cm tilaa.
  7. Sivele riisin päälle majoneesia ja kasaa muut aineet seuraavasti: revi ohut kerros savulohta, salaattia ja punakaalia. Taputtele lopuksi pintaan toinen ohut kerros riisiä kostutetuin sormin. Käännä leväarkin vastakkaiset kulmat keskelle riisin päälle ja sulje paketti kirjekuoren tapaan. Kääri paketti tiukasti kelmuun ja laita se saumapuoli alaspäin jääkaappiin. Tee loput paketit samalla tavalla.
  8. Leikkaa paketit terävällä veitsellä kahtia ja nosta tarjolle.

Kommentit (1)

Riiviö

Vinoneliö vai neliö vinottain?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.