Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vähän kuin sämpylä, mutta tehty sushin aineksista. Sellainen on maailmalla suosioon noussut onigirazu. Videolta näet, miten nämä trendikkäät sushisämpylät taitellaan.

Katso video tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + riisin valmistus 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Onigirazu-sushisämpylät

Ainekset

4
dl
sushiriisiä
4 1/2
dl
vettä
2
rkl
seesaminsiemeniä
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
Pikkelöity punakaali
2
rkl
punaviinietikkaa
1 1/2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
200
g
punakaalia
Srirachamajoneesi
2
dl
majoneesia
1/2
rkl
srirachaa
Lisäksi
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. jää- tai romaine)
200
g
lämminsavulohta
6
nori-leväarkkia

Työvaiheet

  1. Aloita pikkelöidystä punakaalista. Mittaa isoon kulhoon etikka, sokeri ja suola. Sekoita kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita se kulhoon etikkaliemen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa riisin keittämisen ajan.
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä kolme kertaa. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna seistä kannella peitettynä 15 minuuttia. Kiehauta riisi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja peittele se keittiöpyyhkeellä.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa 1–2 minuuttia.
  4. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Lisää mehu ja seesaminsiemenet riisiin ja sekoita.
  5. Mausta majoneesi srirachalla.
  6. Levitä työlaudalle 30 x 30 cm:n pala kelmua ja aseta leväarkki kiiltävä puoli alaspäin kelmulle. Ota kostutetuin käsin riisistä ison kananmunan kokoinen pallo ja levitä se 1 cm:n paksuiseksi vinoneliöksi leväarkin keskelle siten, että riisineliön kulmien ja levän reunan väliin jää 2–3 cm tilaa.
  7. Sivele riisin päälle majoneesia ja kasaa muut aineet seuraavasti: revi ohut kerros savulohta, salaattia ja punakaalia. Taputtele lopuksi pintaan toinen ohut kerros riisiä kostutetuin sormin. Käännä leväarkin vastakkaiset kulmat keskelle riisin päälle ja sulje paketti kirjekuoren tapaan. Kääri paketti tiukasti kelmuun ja laita se saumapuoli alaspäin jääkaappiin. Tee loput paketit samalla tavalla.
  8. Leikkaa paketit terävällä veitsellä kahtia ja nosta tarjolle.

Kommentit (1)

Riiviö

Vinoneliö vai neliö vinottain?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.