
Ainekset sekoitetaan helposti sähkövatkaimella ja pakastetaan.
Helppo suolakinuski-suklaajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kulhoon kuohukerma. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää kondensoitu maito ja kaakaojauhe. Vatkaa tasaiseksi.
- Kääntele joukkoon suklaahiput.
- Sekoita hiutalesuola kinuskikastikkeeseen ja valuta jäätelömassan joukkoon. Sekoita vain hieman – kastike saa jakautua jäätelöön epätasaisesti.
- Laita seos pitkänmalliseen pakastusrasiaan. Aseta seoksen pinnalle tuorekelmu ja peitä astia toisella tuorekelmukerroksella tai kannella.
- Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Anna jäätelön pehmentyä hetken ajan huoneenlämmössä ja ota vasta sitten kelmu pois pinnalta. Pyörittele jäätelö palloiksi tötteröön tai lusikoi annosmaljoihin.
Voisiko joskus olla ohjeita, joissa ei olisi yhtään valmista tarviketta (kondesoitu maito, suklaahippu, kinuskikastike)? Tuon saman version voi tehdä oikeasti itse. Kotijäätelön saa oikean tuntuiseksi sekoittamalla sitä 30min välein 3h aikana, siis kuusi kertaa. Silloin ei tarvitse juurikaan sulatella tarjoilua ennen.
Onko 1 tlk todella 397 g?
Maidottoman version saa käyttämällä esim Alpron soijavispiä. 1 tlk = 2,5 dl ja siitä tulee melkein tuplamäärä vaahtoa. Lisäksi laitetaan kondensoitua kookosmaitoa. Kondensoitu maito on todella makeata ja en kyllä suosittele lisäämään kaikkia kerralla, kannattaa maistella välillä. Joukkoon kannattaa aina lisätä vähän myös glukoosisiirappia, joka parantaa jäätelön rakennetta ja estää sen kiteytymistä.
Muut lisukkeet ovat jokaisen oma asia, mutta 1 dl kaakaojauhetta on kyllä huh, huh - mutta makuja on moneksi 😉
Soijavispiä? Hyvä Vierailija, kaikki eivät pysty käyttämään maitotuotteita allergian vuoksi. Eikä laktoosittomien tuotteidenkaan käyttö sovi.
Menee resepti kokeiltavaksi huomenna. Etukäteen hirvittää kuvittelemani makeus, mutta saa nähdä. Resepteissä, kuten tässä olisi hyvä mainita saanto eli jollain mittapuulla, kuinka paljon valmista tavaraa tulee. Olisi helpompi sovittaa sopivaan astiaan.
Sami S. Hämäläinen