Mainos
Nespresso on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Kaikkien rakastama klassikkoleivonnainen tuunattuna kahvinrakastajan makuun. Espressokahvilla maustettu pohja saa kruunukseen tumman kuorrutuksen, jonka päälle ripotellaan pähkinärouhetta. Voiko mikään enää maistua paremmalta kahvin kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
20 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nespresso Arpeggio-mokkapalat

Ainekset

3
Nespresso Arpeggio espressoa (1 1/4 dl) taikinaan
2
Nespresso Arpeggio ristrettoa (1/2 dl) kuorrutteeseen
5
munaa
1
dl
maitoa
275
g
voita
5
dl
vehnäjauhoja
5
tl
leivinjauhetta
3
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
voita
6
dl
tomusokeria
3/4
dl
tummaa kaakaojauhetta
200
g
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  • Valmista 3 annosta Nespresso Arpeggio espressoa omaan kuppiin ja kaksi annosta Nespresso Arpeggio ristrettoa omaan. Jätä jäähtymään.
  • Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön mikäli ehdit, koska se parantaa taikinan rakennetta. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
  • Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.
  • Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään omassa astiassa. Sekoita kahvi ja maito samaan astiaan valmiiksi.
  • Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon neljässä osassa vuorotellen jauhot, kahviseos ja voi samalla vatkaten.
  • Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita lusikalla tai nuolijalla. Laita uuniin 20 minuutiksi kunnes pohja on täysin kypsä. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.
  • Leikkaa pähkinät pienemmiksi isolla terävällä veitsellä. Mittaa ja sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe valmiiksi keskenään.
  • Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kaada tomusokeriseosta osissa voin joukkoon (mieluiten siivilän läpi). Sekoita voi ja tomusokeri vispilällä tasaiseksi seokseksi ja lisää välillä kahvia mukaan. Kuorrute on valmista, kun kaikki tomusokeri on sulanut voin joukkoon ja seos on paksua ja kiiltävän tasaista, mutta notkeaa.
  • Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja tasoita nopeasti lusikalla tai nuolijalla. Ripottele päälle pähkinät ja painele niitä hieman kuorrutteeseen.
  • Leikkaa paloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt. Tarjoa Nespresso Arpeggio espresson kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Minkä verran jauhoja? Taisi puuttua listasta.

Vierailija

Korjatkaa nyt jo tää resepti kun mainostatte sitä joka tuutissa. Kai ne jauhotkin tähän kuuluisi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.