
30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.
Vaahterasiirappi-banaanileivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
- Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
- Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.
Ohje kuullostaa taivaalliselta joten ajattelin kokeilla, koska meillä on perheenjäsen joka ei pysty käyttämään valkoista sokeria niin korvaan leivoksen pohjan sokerin kookossokerilla mutta onko ideoita millä korvaisin kuorrutukse tomusokerin? :)
Hei! Kenties kuorrutteen kanssa voisi oikaista, ja jättää vain yksinkertaisesti voin ja tomukerin pois. Eli vispaa hieman tuorejuustoa notkeammaksi ja levitä pohjan päälle, ja valuta vaahterasiirappia suoraan siihen.
Yst. Venla / Soppa365