Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Trendikkäin aamiainen juuri nyt: sateenkaarileipä! Kauniit koristelut syntyvät tuorejuustosta ja marjajauheista.

Ruokatrendit lumoavat minut usein, somen kautta kun syntyy jatkuvasti uusia ruokailmiöitä. Sateenkaarileivät ovat uusin juttu! Tämä resepti voi ensin tuntua hankalasti lähestyttävältä, mutta nämä leivät taatusti piristävät viikonloppuaamupalasi. Salaisuus piilee hyvässä leivässä. Juureen leivottu vehnäleipä sopii tähän reseptiin todella hyvin. Päätät itse, tyydytkö ihailemaan kauniita kuvia vai ovatko toastit myös kokeilemisen arvoisia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rainbow Toast

Ainekset

4
palaa
tuoretta, juureen leivottua vehnäleipää
200
g
tuorejuustoa tai vegaanista kauratuorejuustoa
Oranssi toast
1
tl
karpalojauhetta
1
tl
acaijauhetta
1
tl
puolukkajauhetta
1
tl
tyrnijauhetta
Violetti toast
1
tl
spirulinaa
1
tl
karpalojauhetta
1
tl
acaijauhetta
1
tl
puolukkajauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita jokaista marjajauhetta teelusikallinen yhteen ruokalusikalliseen tuorejuustoa.
  2. Levitä eriväriset tuorejuustot aaltoliikkeellä voiveitsellä leiville.

Vinkki! Voit käyttää toastien koristeluun halutessasi kurkumaa, lisäannoksen marjajauhetta, ruusunlehtiä, siitepölyä tai limen lohkoja.

Kommentit (2)

Pauli

Oikein söpöjö leipiä. Kiinnostelee kenen kaapissa on tällaisia aineksia noin yleensä? Nopeasti tsekattuna leipien hinnaksi tulee noin 60 euroa, laskematta mukaan leipää ja juustoa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Pauli, kiitos kommentista! Aineksia löytynee erilaisia superfoodeja harrastavien ihmisten kaapeista - spirulinaa lisätään usein myös esimerkiksi smoothien joukkoon. Värin saanee aikaan pelkällä marjajauheellakin :)

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Paneroidut munakoisot ovat niin herkullisia sellaisenaan etteivät muuta tarvitse seurakseen! Munakoisot toimivat kuitenkin loistavasti esimerkiksi salaatin tai kuskusin kanssa

Huom! Munakoisoa ei tarvitse itkettää maun takia. Suola poistaa siitä nestettä ja tiivistää rakennetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + itketys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Polentapaneroitu munakoiso

Ainekset

1
munakoiso
1/2 + 1/2
tl
hienoa merisuolaa
2
dl
polentasuurimoja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
oliiviöljyä
250
g
kirsikkatomaattia
1
rkl
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudalle ja ripota niille ½ tl suolaa. Anna munakoisojen itkettyä 15–20 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla, huuhtele ne ja kuivaa uudelleen.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Sekoita polentasuurimoihin ½ tl suolaa ja pippuria. Pyörittele munakoisot polentassa ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi.
  4. Levitä munakoisot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Puolita tomaatit ja hienonna rosmariini. Lisää ne pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
  5. Riko tomaatit varovasti haarukalla ja tarjoa ruoka lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)