Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Loistava arkiruoka kiireisellekkin kokille. Värikäs annos sopii myös loistavasti evääksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-kuskuskulho

Ainekset

1
rkl
öljyä
1/2
tl
kurkumaa
1/2
dl
kuskusia
1
dl
vettä
1/4
tl
suolaa
5
taatelia
1
porkkana
1
kypsä kanankoipi
1
dl
pakastesokeriherneitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, kurkuma ja kuskus. Kuullota kuskusia pari minuuttia. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kaikki vesi on imeytynyt kuskusiin.
  2. Pilko taatelit paloiksi veitsellä. Kuori porkkana ja suikaloi se kuorimaveitsellä. Sulata sokeriherneet juoksevan veden alla siivilässä. Perkaa kanankoivesta syötävät osat irti. Kokoa kaikki ainekset kulhoon.

Kommentit (1)

Anzu

Tarkkaavaisuutta ohjeeseen. Kuskus EI ole gluteeniton!!!

Jos gluteeniton ruokavalio ei ole tuttu kokille, niin voi aiheuttaa gluteenittomalle vieraalleen pahat oireet, jotka kestävät pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Marinoidut broilerin koipi-reidet paistuvat näppärästi uunissa. Keitä lisäksi riisiä tai irrottele lihat tortillalättyjen sisään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + 4 h maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

El pollo loco eli meksikolainen broileri

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
noin 5
cm:n pala
kuorittua inkivääriä
1
dl
ananasmehua
1
rkl
limettimehua
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
rypsiöljyä
4
broilerin koipi-reittä
1
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
Tarjoiluun
tomaattisalsaa, guacamolea ja maissisalsaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi inkivääri ja chili. Lisää joukkoon ananas- ja limettimehu, kevyesti murskatut korianterinsiemenet ja rypsiöljy. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Laita ne muiden aineiden joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
  2. Nosta koipi-reidet uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Varmista, että liha on kypsää.
  3. Tarjoa tomaattisalsan, quacamolen ja maissisalsan kanssa. Voit halutessasi tarjota lisäksi tortillalättyjä tai keitettyä riisiä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhen pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-simpukkapannu

Ainekset

1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
  3. Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
  4. Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.

Kommentit (0)