Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Stephanie Izard KUVA Sami Repo

Ylikypsät naudanribsit ovat niin meheviä, että liha tuntuu hajoavan miltei ajatuksen voimasta. Kun niiden kaverina tarjotaan sinihomejuusto-perunakakkuja, on yhdistelmä suorastaan vaarallisen herkullinen. Eikä ihme: reseptin on kehittänyt Amerikan Top Chef -voittaja Stephanie Izard.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Revityt ribsit ja gorgonzola-perunakakut

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
kg
naudankylkeä eli ribsejä tai 600 g etuselkää
2
keskikokoista sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
4
timjaminoksaa
5
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä
Lisäksi
pippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa tai kattilassa. Lisää naudankyljet ja ruskista molemmin puolin noin 5 minuuttia. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ribsien kypsyessä.
  2. Kuullota sipulia noin 5 minuuttia. Raaputtele pannun pohjaan jäävät rippeet varovasti sipulin joukkoon. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree ja  kypsennä vielä 1 minuutti. Lisää timjamija puolet viinistä ja anna nesteen kiehua puoleen. Lisää kyljet, loppu viini ja lihaliemi. Kiehauta ja hauduta kannen alla 2 ½ tuntia eli kunnes liha on hyvin mureaa ja irtoaa helposti luista. Aloita perunakakkujen valmistus noin puoli tuntia ennen kuin liha on kypsää.
  3. Halutessasi voit siivilöidä haudutusliemen ja keittää sitä kokoon noin 20 minuuttia. Näin saat hyvän kastikkeen annokselle tai pakastettavaksi.
  4. Irrota kypsä liha luista. Riivi palasta haarukalla tai käsin pieniä ”rihmoja”. Kokoa annokset. Nosta perunakakut lautasille ja päällystä kakut revityllä lihalla. Rouhi pippuria ja suolaa päälle. Tarjoa heti.

Gorgonzola-perunakakut

Ainekset

4
keskikokoista perunaa (esim. Van Gogh)
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
maapähkinäöljyä
Lisäksi
125
g
gorgonzolajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta perunat karkeaksi. Sekoita perunaraaste, jauhot, munat, suola ja pippuri kulhossa.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kun öljy alkaa väreillä, pudota muutaman ruokalusikallisen kokoisia perunaseosnokareita öljyyn ja litistä ne lastalla. Paista 1–3 minuuttia, kunnes molemmat puolet ovat rapeita ja kullanruskeita. Nostele kakut reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois. Pidä kakut lämpiminä 100-asteisessa uunissa tarjoamiseen saakka.
  3. Levitä nokare gorgonzolaa perunakakuille ja tarjoa lihan lisukkeena.

Kommentit (3)

Assi

Missä perunakakkujen resepti? 😄

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Tuossahan se on ribsiohjeen alla :)

Yst,

Toimitus

Assi

Silloin kun heinäkuussa bongasin tämän otsikon reseptin niin perunakakkujen ohjetta ei ollut tuossa alla 😉

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.