
”Nyhtökurpitsan” täyteläisen maun takaavat teriyakikastike, tomaattipyree ja grillausmauste. Tämä burgeri on muistutus siitä, miten hienosti makean ja suolaisen liitto toimii.
Nyhtökurpitsaburgerit
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista kurpitsaraastetta öljyssä 5–10 minuuttia tai kunnes neste haihtuu, kurpitsa ruskistuu ja karamellisoituu. Lisää teriyakikastike, tomaattipyree ja grillausmauste. Kypsennä vielä
10 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, että paistos kuivuu liikaa.
3. Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ohuksi viipaleiksi. Halkaise sämpylät, paahda niitä hetki omassa paistinpannussa. Lado sämpylälle salaattia, tomaattia ja sipulia sekä reilusti kurpitsapaistosta. Lisää kerros kasviksia. Levitä toiselle sämpylänpuolikkaalle 1–2 rkl majoneesia ja paina se kanneksi.
Millä tavalla kurpitsaraaste muuttuu nyhtökurpitsaksi?
Ärsyttää nämä ruokien nimien "väärinkäytöt" :(
Aiheuttavat turhaa ihmetystä monissa.