
Vain 20 minuutissa valmistuvat porkkanapyörykät ovat ruokaisia, sillä pyörykkämassan joukkoon soseutetaan proteiinipitoisia valkoisia papuja. Raikas jogurttikastike viimeistelee aterian!
Mehevät porkkanapyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Huuhtele pavut lävikössä kylmällä vedellä ja soseuta kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, sitruunanmehu, hienonnetut yrtit, kananmuna ja juustoraaste. Mausta halutessasi juustokuminalla.
- Levitä leivinpaperi uunipellille. Nostele pyörykkätaikinasta nokareita leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pyörykät ovat hieman ruskistuneet.
- Valmista kastike. Sekoita jogurtin joukkoon tilkka seesaminsiemenöljyä. Hienonna korianteri ja lisää joukkoon tai ripottele pyöryköiden päälle.
Ei kai papuja kande huuhdella, päinvastoin, tölkin liemi mukaan taikinaan. Liian kosteuden voi imeyttää jauhoihin tai vaikka sesaminsiemeniin.
Juustoa, kananmunaa ja jugurttia. Onpa taas niin vegeä... Varsinainen kolesterolipommi muutenkin.
Kasvisruokaa joo,mutta vegeä ei.
Juu, kyllä se on kuolemaksi, kun on mukana muutakin kuin porkkanaa. :D Kolesterolipommi...
Vege =/= vegaani
Kaikki kasvisruokahan ei ole vegaanista. Eikä tarvitsekaan olla.