Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 262 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Makeantulinen kookoslohi valmistuu alle puolessa tunnissa. Kalasta saat hyviä rasvoja, ja kurkumalla on monia terveysvaikutuksia. Pääasia kuitenkin on, että kurkumalohi on aivan uskomattoman maukasta!

Nopeasti valmistuvan uunikirjolohen yllätys on kurkuman ja tillin mainio yhdistelmä. Jos et ole chilin ystävä, voit jättää sen pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kurkumauunilohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
0,5
dl
tuoretta tilliä
1
mieto punainen chili
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
limetin mehua
1
prk (400 g)
kookomaitoa
2
tl
ruokosokeria
2
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista kookos-kurkumakastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja purista limetin mehu. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa.
  2. Siirrä kalafilee pitkulaiseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Kaada kastike kalan päälle. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Hienonna tilli ja leikkaa chili renkaiksi. Rouhi suolapähkinät. Ripottele kalan päälle tilliä, chiliä ja suolapähkinärouhetta. Tarjoa kala esimerkiksi basmatiriisin kera.

Vinkki! Uunikalaa valmistaessasi voit käyttää paistolämpömittaria. Mehevän kirjolohen sisälämpötila on 48 astetta.

Kommentit (10)

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta, mutta jätetäänkö kalan nahka paistokseen?

Vierailija

Kookosmaidossa kovia rasvoja, joten ei ole terveelinen annos. Muuten hyvä.

Vierailija

Ymmärsin, että nahkapuoli alaspäin koska mausteet ja kastike tulee päälle! Kala kyllä irtoaa kypsänä helposti nahasta! Ei huolta! Herkuttelemaan vaan!

Jatuli

Miksi kaikki ruuat pilataan valkosipulilla? On meitä , jotka ovat allergisia sille.

Vierailija

Valkosipulihan on helppo jättää pois paitsi esim. valkosipuliperunoista!

Tuunaaja

Maapähkinät vaihtoon, cashewpähkinöitä tilalle. Kookosmaito vaihtoon, kookoskermaa tilalle.

Keittiömestari

Chilin määrä liian runsas, peittää muut mausteet. Muuten maistuva ja lohi erittäin murea.

God

"Miksi kaikki ruuat pilataan valkosipulilla? On meitä , jotka ovat allergisia sille."

No sitten he eivät laita sitä valkosipulia. Problem solved. Saa sitä reseptiä soveltaa, ei se mikään vuorelta laskeutunut kivitaulu ole. 

VIERAILIJA

aivan ihanaa. KAIKKI VIERAAT TYKKÄS !!!

Vierailija

Hyvältä maistui. Tilli on aika yllättävä tämän tyyppisessä ruuassa mutta toimi hyvin. Chiliä laitoin enemmän ja myös lastikkeeseen. Mietin kuitenkin toimisiko ohjeessa paremmin joku vaalea kala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.