Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2066 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Katja Tukiainen KUVA Reetta Pasanen

Namaste! Thali on intialainen kasvisateria, johon kuuluu useita ruokalajeja. Kuvataiteilija Katja Tukiaisen thalissa on kotijuusto-pinaatticurryn lisäksi dal-linssipataa, raitaa eli kurkku-jogurttikastiketta ja basmatiriisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen thali-ateria

Ainekset

1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
tuore chili
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
garam masalaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
400
g
pakastepinaattia
1
rkl
soijakastiketta
1/2
pkt
(125 g ) Koskenlaskija-juustoa
200
g
kotijuustoa (esim. Ingman)
Lisäksi
tuoretta korianteria
basmatiriisiä

Työvaiheet

  1. Tee dal-linssipata ja raitakastike (ks. ohjeet.) Laita riisi kiehumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.
  3. Lämmitä öljy paistinpannussa. Lisää sinapinsiemenet ja paahda, kunnes ne poksahtelevat. Lisää sipulit, inkivääri ja chili. Paista käännellen muutama minuutti. Lisää kurkuma, garam masala ja juustokumina. Jatka paistamista hetki sekoitellen. Lisää jäiset pinaatit pannuun ja anna niiden sulaa. Laske lämpöä ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
  4. Lisää soija ja Koskenlaskija pannuun. Kuutioi kotijuusto joukkoon ja anna sen lämmetä noin 5 minuuttia.
  5. Laita palak paneer tarjolle ja ripottele reilusti korianterinlehtiä päälle. Tarjoa riisin, raitakastikkeen ja dalin kanssa.

Dal-linssipata

Ainekset

2 1/2
dl
punaisia linssejä (kokonaisia tai halkaistuja)
6
dl
vettä
2
tl
suolaa
1
rkl
kurkumaa
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk
(400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1
prk
(70g) tomaattipyreetä
2
tl
garam masalaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
soijakastiketta
2-3
rkl
hienonnettua korianteria
(kasvislientä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita linssit, vesi, suola ja kurkuma kattilaan. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Kuutioi säilyketomaatit ja lisää ne liemineen pannuun. Lisää tomaattipyree. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  3. Lisää garam masala, korianteri ja juustokumina. Mausta soijalla.
  4. Valuta keitetyt linssit ja sekoita ne tomaattikastikkeeseen. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Jos haluat seoksesta juoksevampaa, lisää kasvislientä tai vettä.

Raitakastike

Ainekset

1/2
kurkkua
1/2
dl
hienonnettua minttua
4
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
garam masalaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kurkku ja leikkaa se paloiksi tai viipaleiksi. Hienonna minttu. Yhdistä kasvikset ja jogurtti. Lisää mausteet.
  2. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään 30 minuuttia

Kommentit (1)

Vierailija

Millä ton koskenlaskijan vois korvata? Vaimoni inhoaa sitä vaikka muuten intialaisesta pitääkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2066 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2066 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Juuriselleri ei suostu enää olemaan se vaatimaton kuutio keittojuuresten joukossa.

Juuriselleri nousi huomion kohteeksi, kun se kannettiin ravintoloissa kokonaisena pääruuaksi. Muhkuraisesta juureksesta sanotaankin, että se on kuin kasvikunnan paisti. Vertaus on perusteltu, sillä kun juuriselleriä paahtaa pitkään, lopputulos maistuu pähkinäisen lihaisalta. Kokin kannattaa olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2½ h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juuriselleri

Ainekset

1
iso juuriselleri (noin 1 kg)
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
savunmakuista sormisuolaa
Lisäksi
savunmakuista sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja harjaa selleri hyvin. Jos juuria on paljon, voit leikata osan niistä pois. Nosta selleri uunivuokaan ja viillä terävällä veitsellä pieniä viiltoja ympäri selleriä.
  2. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Varo, että ne eivät pala. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa.
  3. Valele selleri kauttaaltaan öljyllä. Ripottele päälle ½ tl korianterinsiemeniä ja ½ tl suolaa. Paahda selleriä uunissa ja toista öljyäminen ja maustaminen 30 minuutin välein. Kypsennä yhteensä noin 2 tuntia, kunnes selleri on päältä ruskistunut ja sisältä täysin pehmeä.
  4. Leikkaa selleri lohkoiksi ja ripottele savusuolaa päälle.

Vinkki! Jos selleri on pieni, lyhennä kypsennysaikaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen lihapata

Ainekset

300
g
portobellosieniä
2
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
3
oksaa rosmariinia
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
  2. Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2066 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)