Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Karitsankyljyksiä, hienoja mausteita ja maukkaita kasviksia! Mainio resepti vaikkapa juhla-aterialle! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsankyljykset, ajvar-kastike ja ras el hanout -porkkanat

Ainekset

1,2
kg
karitsankyljyksiä
1
tl
merisuolaa myllystä
Pankokuorrutus
1/2
solo-valkosipuli
1
rkl
(luomu)sitruunan kuorta
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 1/2
dl
panko-leipämuruja (esim. Yutaka)

Työvaiheet

  1. Tee ensin ajvar-kastike ohjeen mukaan. Ota kyljykset vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero kyljysten pintaan suolaa ja pippuria.
  2. Tee rapea pankokuorrutus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja hienonna persilja. Sekoita ainekset pankomurujen kanssa.
  3. Sipaise kyljyksille öljyä ja paahda niitä 2 minuuttia grillissä molemmilta puolilta, jolloin liha on puolikypsää. Jos haluat kypsiä kyljyksiä, grillaa 3–4 minuuttia molemmin puolin. Pyöräytä kypsät kyljykset leipämuruseoksessa. Anna kyljysten vetäytyä 5 minuuttia ennen kuin tarjoat ne.

VINKKI Jos et löydä japanilaisia panko-korppujauhoja, raasta kuivasta maalaisleivästä isorakeista, ilmavaa korppujauhoa.

Ajvar-kastike

Ainekset

4
(400 g)
punaista suippopaprikaa
1
(200 g)
pieni munakoiso
2
kokonaista solo-valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(kuivattua chiliä myllsytä)

Työvaiheet

  1. Paahda paprikat, munakoiso ja valkosipulit nopeasti kuumassa grillissä, kunnes ne tummuvat.
  2. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä, jos kasvikset uhkaavat tummua liiaksi. Valkosipulille riittää noin 8 minuutin kypsennys, paprikat ja munakoisot kypsyvät noin 20 minuutissa. Kääntele kasviksia ahkerasti.
  3. Laita paprikat hetkeksi muovipussiin. Halkaise munakoiso ja kaavi sisus kulhoon. Purista valkosipulit kuorestaan ja lisää ne kulhoon. Kuori paprikat, poista kannat ja lisää myös ne kulhoon. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan juoksevaa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat kastikkeeseen potkua, lisää hieman rouhittua chiliä.

VINKKI Jos haluat paahtaa ajvarkastikeen kasvikset uunissa, lämmitä uuni 225-asteiseksi. Paahda valkosipulia 10 minuuttia, paprikoita ja munakoisoa 25 minuuttia. Kääntele kasviksia muutaman kerran.

Ras el hanout -porkkanat

Ainekset

500
g
pikkuporkkanaa
1
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
fariinisokeria
1
rkl
voita
2
tl
ras el hanout-mausteseosta (esim. Santa Maria)
1
prk (290 g)
keitettyjä kikherneitä (esim. Go Green)
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat tai raaputa ne puhtaiksi. Mittaa mehu, sokeri, voi ja ras el hanout kattilaan. Kiehauta ja anna porista 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee hieman.
  2. Valuta kikherneet ja hienonna lehtipersilja.
  3. Sipaise porkkanoille öljyä. Grillaa porkkanat napakan kypsiksi, noin 2–4 minuuttia. Paistoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta. Lisää porkkanat ras el hanout-kastikkeeseen. Lisää kikherneet ja lehtipersilja. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (2)

Vierailija

40 henkilölle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, kyllä 4 on lähempänä oikeaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaanisen pullataikinan perus­ohje sopii sovellettavaksi kaiken­laisiin pulliin: pitkoihin, korvapuusteihin ja pikkupulliin. Tällä kertaa taikinasta pyöräytetään ihanat vaniljasolmupullat. Voit käyttää taikinanesteenä mitä tahansa kasvimaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset vaniljasolmut

Ainekset

½
l
hasselpähkinämaitoa
25
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150
g
vegaanista margariinia
Täyte
1
prk
vegaanista vaniljavanukasta (esim Alpro)
½
dl
hasselpähkinä­rouhetta
Kristallipinta
150
g
vegaanista margariinia
2
dl
erikoishienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti käsivatkaimella vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, lisää jauhoja pienemmissä erissä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisan pehmeää. Vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kattila liinalla tai kannella ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.

  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa levyksi. Levitä puolet vanukkaasta ja pähkinärouheesta levylle. Taita levy puoliksi ja leikkaa parin sormen levyisiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinakaistaletta pituussuunnassa ja solmi solmuksi. Nostele solmut pellille leivinpaperin päälle. Peitä toisella leivinpaperilla ja anna kohota 15 minuuttia. Tee sillä välin loput taikinasta solmuiksi.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista yksi pelti kerrallaan. Paistoaika on pullien koosta riippuen noin 10 minuuttia.

  5. Sulata margariini ja kumoa sokeri kulhoon. Kasta pullat ensin margariiniin ja sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevä ranskalainen kesäkurpitsapiirakka on leivän ja piirakan välimuoto. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkurpitsapiirakka

Ainekset

(noin 450
g)
kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
3
munaa
2
dl
maitoa
1
dll
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm x 28 cm:n uuni- tai piirasvuoka leivinpaperilla.

  2. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

  3. Riko munat kulhoon ja vispaa 2 minuuttia. Lisää maito ja öljy.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, suola ja pippuri. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Lisää kurpitsaraaste ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

  5. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Kokeile tikulla, onko piirasleipä kypsää: jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä 5 minuuttia.

  6. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kypsennä kala, perunat ja kasvikset yhdessä astiassa. Ranskalaistyylisen uunilohen maun viimeistelee valkosipulilla ja sardelleilla maustettu yrttikastike. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen uunilohi

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
600
g
lohifileetä fileen paksummasta päästä
200
g
vihreitä papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2
limettiä tai 1 sitruuna
Sardelli-yrttikastike
2
valkosipulinkynttä
2
sardellifileetä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
minttua tai lehtipersiljaa
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. ¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa tai kuori perunat. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Ota puolet seoksesta erikseen. Laita perunat kulhoon ja sekoita mausteöljyn kanssa. Kumoa leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia.

  2. Lisää lohi, huuhdellut pavut, tomaatit ja oliivit pellille. Valuta loppu mausteöljy niille. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi. Jos perunat eivät tunnu vielä kypsiltä, jatka niiden paistamista, mutta ota kala pois uunista ja peitä se foliolla. Purista limetti- tai sitruunamehua lohelle.

  3. Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Soseuta kaikki kastikkeen aineet tahnaksi.

  4. Valuta hieman kastiketta kypsän kalan ja kasvisten päälle ja laita loppu tarjolle.

Kommentit (0)