Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Karitsankyljyksiä, hienoja mausteita ja maukkaita kasviksia! Mainio resepti vaikkapa juhla-aterialle! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsankyljykset, ajvar-kastike ja ras el hanout -porkkanat

Ainekset

1,2
kg
karitsankyljyksiä
1
tl
merisuolaa myllystä
Pankokuorrutus
1/2
solo-valkosipuli
1
rkl
(luomu)sitruunan kuorta
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 1/2
dl
panko-leipämuruja (esim. Yutaka)

Työvaiheet

  1. Tee ensin ajvar-kastike ohjeen mukaan. Ota kyljykset vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Hiero kyljysten pintaan suolaa ja pippuria.
  2. Tee rapea pankokuorrutus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja hienonna persilja. Sekoita ainekset pankomurujen kanssa.
  3. Sipaise kyljyksille öljyä ja paahda niitä 2 minuuttia grillissä molemmilta puolilta, jolloin liha on puolikypsää. Jos haluat kypsiä kyljyksiä, grillaa 3–4 minuuttia molemmin puolin. Pyöräytä kypsät kyljykset leipämuruseoksessa. Anna kyljysten vetäytyä 5 minuuttia ennen kuin tarjoat ne.

VINKKI Jos et löydä japanilaisia panko-korppujauhoja, raasta kuivasta maalaisleivästä isorakeista, ilmavaa korppujauhoa.

Ajvar-kastike

Ainekset

4
(400 g)
punaista suippopaprikaa
1
(200 g)
pieni munakoiso
2
kokonaista solo-valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(kuivattua chiliä myllsytä)

Työvaiheet

  1. Paahda paprikat, munakoiso ja valkosipulit nopeasti kuumassa grillissä, kunnes ne tummuvat.
  2. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä, jos kasvikset uhkaavat tummua liiaksi. Valkosipulille riittää noin 8 minuutin kypsennys, paprikat ja munakoisot kypsyvät noin 20 minuutissa. Kääntele kasviksia ahkerasti.
  3. Laita paprikat hetkeksi muovipussiin. Halkaise munakoiso ja kaavi sisus kulhoon. Purista valkosipulit kuorestaan ja lisää ne kulhoon. Kuori paprikat, poista kannat ja lisää myös ne kulhoon. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan juoksevaa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat kastikkeeseen potkua, lisää hieman rouhittua chiliä.

VINKKI Jos haluat paahtaa ajvarkastikeen kasvikset uunissa, lämmitä uuni 225-asteiseksi. Paahda valkosipulia 10 minuuttia, paprikoita ja munakoisoa 25 minuuttia. Kääntele kasviksia muutaman kerran.

Ras el hanout -porkkanat

Ainekset

500
g
pikkuporkkanaa
1
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
fariinisokeria
1
rkl
voita
2
tl
ras el hanout-mausteseosta (esim. Santa Maria)
1
prk (290 g)
keitettyjä kikherneitä (esim. Go Green)
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat tai raaputa ne puhtaiksi. Mittaa mehu, sokeri, voi ja ras el hanout kattilaan. Kiehauta ja anna porista 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee hieman.
  2. Valuta kikherneet ja hienonna lehtipersilja.
  3. Sipaise porkkanoille öljyä. Grillaa porkkanat napakan kypsiksi, noin 2–4 minuuttia. Paistoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta. Lisää porkkanat ras el hanout-kastikkeeseen. Lisää kikherneet ja lehtipersilja. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (2)

Vierailija

40 henkilölle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, kyllä 4 on lähempänä oikeaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Bataatista syntyy samettinen muusi mausteisten lihapullien kaveriksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät lihapullat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
dl
kermaviiliä
2
rkl
korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
rusinoita
½
dl
persiljaa hienonnettuna
½
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1
muna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

  2. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.

  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

  5. Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.

Bataattimuusi

Ainekset

1
(800 g) bataatti
2
jauhoista perunaa
n. 2
dl
keitinvettä
50
g
voita
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.

  2. Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.

  3. Notkista ainekset muusiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
4–6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaslerleivät

Ainekset

2
kg:n pala
porsaan kasleria
Rub-mausteseos
4
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
sipulijauhetta
2
tl
cayannepippuria
½
tl
maustepippuria
Lisäksi
8
siivua vaaleaa maalaisleipää
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa
2
pihvitomaattia
2
suolakurkkua
1
punasipuli
1
ruukku salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin tai pari.
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos, siirrä hiillos grillin toiselle laidalle, laita toiselle puolelle grilliin rasvapelti valmiiksi.
  3. Grillaa ensin lihan pinnat kiinni suoralla lämmöllä. Laita lihaan sisälämpömittari ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön ritilälle rasvapellin päälle.
  4. Kypsennä 2–4 tuntia. Pidä grillin lämpötila koko ajan alle 160 asteessa. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 85–88 astetta.
  5. Ota liha grillistä, kääri folioon ja anna vetäytyä tunnin verran.
  6. Leikkaa liha. Siivuta leipä. Voitele leipä tuorejuustolla.
  7. Laita leivän väliin tomaattia, suolakurkkua ja sipulia siivuina, salaattia sekä reilusti lihaa.

Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.