
Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.
Burgundinpata broilerista
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
- Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.
Raakaa siipikarjan lihaa ei missään nimessä pidä huuhdella, bakteerien leviämis riskin vuoksi, kuivaus talouspaperilla riittää.