Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa tai ½ tl kuivattua rosmariinia
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (1)

Puuhavaari

Raakaa siipikarjan lihaa ei missään nimessä pidä huuhdella, bakteerien leviämis riskin vuoksi, kuivaus talouspaperilla riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä porkkanakakku on upean juhlava, sillä se on aatelisoitu taivaallisen herkullisella appelsiini-vaniljamoussella ja kanelikinuskivalumilla. Päällä on vielä kerros ihanaa, perinteistä porkkanakakun kuorrutetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + jäähdytys 3,5 h
Vaikeustaso
Vaikea

Porkkanakakakku appelsiinimoussella

Ainekset

Pohja
4
klp
porkkanoita
4
klp
kananmunia
2,5
dl
ruokokidesokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
dl
rypsiöljyä
Täyte
6
kpl
liivatelehtiä
1
kpl
(luomu) appelsiini
2
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Kanelikinuski
1
dl
kuohukermaa
3/4
dl
fariinisokeria
10
g
voita
1/2
tl
sormisuolaa
1
tl
kanelia
Kuorrute
50
g
voita
75
g
vaniljatuorejuustoa
100
g
tomusokeria
1
tl
sitruunanmehua
Koristelu
kuorellisia manteleita
karhunvatukoita
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Kuori ja raasta porkkanat.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kaada öljy ja porkkanaraaste munasokerivaahdon joukkoon.
Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpapaperit kahden halkaisijaltaan 21 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Voitele reunat. (Voit paistaa taikinan myös kahdessa erässä, jos ei ole kahta vuokaa.)
Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Anna pohjien jäähtyä.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehua 2 ruokalusikallista.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljarahka ja tuorejuusto.
Lisää sokeri, vaniljasokeri ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi.
Lisää kuumaan mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi.
Anna liivateseoksen jäähtyä muutama minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten muun massan joukkoon.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 21 cm).
Halutessasi laita reunille reunakalvo tai leivinpaperi.
Laita pohjalle toinen pohjista.
Nostele päälle mousse ja tasoita pinta.
Laita moussen päälle vielä toinen pohja.
Laita kakun päälle kelmua.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kinuski:
Mittaa kerma, fariinisokeri ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
Kiehauta ja anna kinuskin kiehua 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta sormisuolalla ja kanelilla.
Jätä kinuski jäähtymään huoneenlämpöiseksi.

Kuorrute:
Pehmitä voita mikrossa 10 sekuntia.
Lisää pehmeän voin joukkoon vaniljatuorejuusto.
Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja vaaleaa.
Siivoilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa veilä muutama minuutti.
Mausta sitruunanmehulla.

Koristelu:
Irrota kakusta reunat ja siirrä se tarjoiluastialle.
Levitä päälle tuorejuustokuorrutetta. (Jätä reunoille n. 1 cm tilaa kinuskille.)
Valuta kinuskia kakun reunoille valumina teelusikan tai ganachepullon avulla.
Koristele haluamallasi tavalla manteleilla, karhunvatukoilla ja yrteillä.

Nauti hyvässä seurassa. Valimistaudu vastaanottamaan kehuja kaikilta, jotka pääsee herkuttelemaan tällä kakulla!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Labneh tarkoittaa libanonilaista jogurttijuustoa. Nämä labnehista pyöritellyt herkulliset pallerot saavat kauniin värinsä ja ulkonäkönsä granaattiomenan siemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
5 min + valutus 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Makeat labnehrubiinit

Ainekset

1
prk (500 g)
paksua turkkilaista jogurttia
4
rkl
hunajaa
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
ruusuvettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Sekoita jogurtti ja hunaja yhteen. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste, ruusuvesi ja suola jogurttiin.
  2. Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja laita se kulhon päälle. Kumoa seos siivilään, kääri harson reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita lautanen ja esimerkiksi säilyketölkki painoksi. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
  3. Pyörittele tiivistyneestä jogurtista eli labnehista pieniä palloja. Irrota granaattiomenasta siemenet ja painele ne pallojen pintaan.

Vinkki! Voit valuttaa jogurtin myös suodatinpaperilla vuoratussa kahvisuodattimessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hauska norjalainen maahisvaahto syntyy kymmenessä minuutissa. Kuohkeassa ja keveässä jälkkärivaahdossa maistuvat puolukkahillo ja paahdettu sokeri. Ripaus lakujauhetta on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Trollkrem eli maahisvaahto

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
puolukkahilloa
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
2
tl
lakritsijauhetta
Lisäksi
2
dl
valmista vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää hillo ja suola ja vatkaa kiinteäksi marenkimaiseksi vaahdoksi.
  2. Sulata sokeri pannussa. Lisää puolukat ja lakujauhe. Siirrä pannu pois levyltä.
  3. Lisää jäähtyneet lakupuolukat vaahtoon ja tarjoa heti. Valuta annosten päälle vaniljakastiketta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 680 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Riisipuurokakku yhdistää joulun rakkaimmat maut – piparkakut, luumuhillon, riisipuuron ja mantelit – samaan vuokaan.

Vinkki! Kakun teossa voi oikaista käyttämällä leivontaan valmiina ostettua puuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokakku

Ainekset

Riisipuuro
1
dl
vettä
1
dl
puuroriisiä
½
l
maitoa
½
tl
suolaa
Pohja
175
g
piparkakkuja
75
g
voita
Täyte
3–4
dl
riisipuuroa
2
dl
kuohukermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
raastettua inkivääriä
ripaus
suolaa
4
munaa
1
prk (200 g)
luumuhilloa
Kuorrutus
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
Koristeluun
tomusokeri-suklaamanteleita, nonparelleja

Työvaiheet

  1. Valmista ensin riisipuuro. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi hautumaan viideksi minuutiksi. Lisää maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen ja hauduta alhaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi suola.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (ø n. 20 cm) pohjalle.
  3. Murskaa piparkakut muruiksi monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Tee täyte. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma, tuorejuusto ja rahka. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Raasta inkivääri ja sekoita munien ja suolaripauksen kanssa täytteeseen.
  5. Levitä luumuhillo pohjan päälle. Kumoa riisipuurotäyte päälle.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja jatka kypsennystä jälkilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
  7. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  8. Koristele pinta tomusokeri-suklaamanteleilla ja nonparelleilla.

Kommentit (1)

iines.makisalo
Seuraa 
Liittynyt12.3.2017

Mitä jos tekisi pohjan piparkakkutaikinasta?