Yhden pannun kvinoapaistos on niitä kasvisruokia, jotka jäävät pysyvästi reseptikiertoon yhden kokeilukerran jälkeen.
Vihaan tiskaamista. Siksi yritänkin ainakin arkikokkailuissa suosia sellaisia ruokia, joista tiskiä tulee mahdollisimman vähän. Yhden pannun taktiikka, jossa koko ateria valmistuu yhdessä astiassa, on meillä kova juttu.
Monet hyväksi havaitsemani yhden pannun ruuat tuppaavat olemaan pastoja. Nyt kuitenkin satuin törmäämään tähän meksikolaisen kvinoapannun ohjeeseen, joten päätin heti koeajaa sen, koska olen meksikolaisten makujen suuri fani.
Reseptin houkuttelevuutta lisäsi entisestään se, että kyseessä oli kasvisruoka ja ainesosaluettelon perusteella vielä aika ruokaisakin sellainen. Pidän kovasti kasvisruuista, mutta olen huomannut, että jos kasvisruoka on liian kevyttä, iskee nälkä uudelleen turhan pian syömisen jälkeen.
Meksikolaisen kvinoapannun kohdalla nälkää ei tarvitse pelätä. Kvinoa on jo itsessään aika tuhtia, ja kun siihen sekoittaa mustia papuja ja maissia, vastaa ruoka täyttävyydeltään melkein burritoa. Tosin kvinoalla taitaa olla riisiä paremmat ravintoarvot.
Meksikon kvinoapannu täytti nimensä asettamat odotukset ja maistui meksikolaiselta. Jeera, chili, lime ja korianteri loivat yhdessä sellaisen makupaletin, että korvissa alkoi soida La Cucaracha. Savua korvista ei onneksi noussut, sillä kvinoapannu ei ollut kovin tulista, vaan pikemminkin lämmittävän mausteista.
Alkuperäisessä ohjeessa kypsä kvinoapannu viimeistellään avokadokuutioilla. Oma avokadoni oli pehmentynyt käyttökelvottomaksi, joten lätkäisin paistoksen päälle lusikallisen maustamatonta jogurttia. Se toimikin hyvin ja toi ruokaan pientä kermaisuutta, joka pehmensi tomaatin happoa. Uskon, että avokado olisi ajanut saman asian vallan hyvin.
Meksikolainen kvinoapannu jäänee pysyvästi vakioruokien listalleni. Se likaa valmistuksen aikana vain yhden paistokasarin, melkein kaikkia raaka-aineita voi varastoida kuivakaappiin tai pakastimeen ja lisäksi ruoka maistui hyvältä ja oli valmis alle puolessa tunnissa.
Ei tämä nyt mikään varsinainen fiestaruoka ollut, mutta täytti oivallisesti arki-iltaan iskeneen meksikolaisen ruuan himon.
Jatkoon!
Meksikon kvinoapannu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää silputtu chili (poista siemenet) ja murskatut tai raastetut valkosipulinkynnet. Paistele minuutti tai pari.
- Lisää pavut, tomaatit liemineen, maissi, kvinoa, vesi ja mausteet. Sekoita hyvin ja pane kansi paistokasarin päälle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää. Sekoittele välillä.
- Kuutioi avokado ja sekoita se kvinoapaistokseen. Mausta limen mehulla ja korianterisilpulla.
Menee kokeiluun jo tänään!
Hyvä valinta! Kerrothan sitten, maistuiko :)
Teemu/Soppa
Tein ensimmäsen kerran tiistaina, perhe vaatii uusinnan tänään. Kiitos, resepti on loistava. Unohdin tosin maissin, mutta totesin, että tämä sopii meidän perheen makumaailmaan tosi hyvin ilmankin.
Hauska kuulla, Liina! Täytyykin kokeilla itsekin tuota maissitonta versiota :)
Teemu/Soppa
Tää upposi myös miehelleni joka on vannoutunut lihansyöjä ☺️ Kehui todella hyväksi ruuaksi joten jatkoon meni
Mainiota! :)
Todellakin maistui, teen toisetkin! Tällaiset nopeat, ainekset-aina-kotona -reseptit ovat niin tervetulleita. Kasvisversiosta plussaa! Kiitos hyvästä reseptistä!
Ennen lomaa etsiskelin erityisesti kasvispainoitteisia reseptejä joita voisi kokeilla. Hirveän moni reseptihaku toi tänne Lemisen keittokirjaan, kiitos erinomaisista resepteistä ja hyvistä ideoista! :)
Tämä oli tosi hyvää ja upposi vannoutuneihin lihansyöjiin joille tätä tarjosin. Tosi hyvää myös minttutsatsikin kanssa tortillaan käärittynä.
Maukasta ruokaa nopeasti ja simppelisti, sadan pisteen juttu! :)
Mahtavaa! Teemu ottaa näin mukavat terveiset ilolla vastaan loman jälkeen! :)
Riikka/ Soppa
Tämä oli todella hyvää! uskon että tästä tulee yksi suosikki arkiruuista, niin helppo, nopea ja terveellinen. Oli aivan täydellistä itsetehdyn guacamolen kanssa. :) Ajattelin tänään testata tätä uudestaan kikherneiden kanssa.
Onpa hauska kuulla, Ella! Olethan jo lisännyt muuten guacamoleohjeesi Soppaan? Hyvät avokadosörsselit kiinnostavat aina!
Mukavaa syksyn jatkoa :)
Teemu/Soppa
Oikein toimiva herkku! :)
Hauska kuulla, Virpi :)
Nämä ovat taas niitä reseptejä, joiden laatija ei tiedä mitään pienten paikkakuntien kauppojen valikoimasta. Noita aineita ei löydy ainakaan mun kaupasta. vaikka en korvessa asukaan. Tämä on virallisestikin kaupunki.
Kerrassaan maistuvaa vege-safkaa! Tämä jää suosikiksi.