Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 393 keittokirjaan.

Yhden pannun kvinoapaistos on niitä kasvisruokia, jotka jäävät pysyvästi reseptikiertoon yhden kokeilukerran jälkeen.

Vihaan tiskaamista. Siksi yritänkin ainakin arkikokkailuissa suosia sellaisia ruokia, joista tiskiä tulee mahdollisimman vähän. Yhden pannun taktiikka, jossa koko ateria valmistuu yhdessä astiassa, on meillä kova juttu.

Monet hyväksi havaitsemani yhden pannun ruuat tuppaavat olemaan pastoja. Nyt kuitenkin satuin törmäämään tähän meksikolaisen kvinoapannun ohjeeseen, joten päätin heti koeajaa sen, koska olen meksikolaisten makujen suuri fani.

Reseptin houkuttelevuutta lisäsi entisestään se, että kyseessä oli kasvisruoka ja ainesosaluettelon perusteella vielä aika ruokaisakin sellainen. Pidän kovasti kasvisruuista, mutta olen huomannut, että jos kasvisruoka on liian kevyttä, iskee nälkä uudelleen turhan pian syömisen jälkeen.

Meksikolaisen kvinoapannun kohdalla nälkää ei tarvitse pelätä. Kvinoa on jo itsessään aika tuhtia, ja kun siihen sekoittaa mustia papuja ja maissia, vastaa ruoka täyttävyydeltään melkein burritoa. Tosin kvinoalla taitaa olla riisiä paremmat ravintoarvot.

Meksikon kvinoapannu täytti nimensä asettamat odotukset ja maistui meksikolaiselta. Jeera, chili, lime ja korianteri loivat yhdessä sellaisen makupaletin, että korvissa alkoi soida La Cucaracha. Savua korvista ei onneksi noussut, sillä kvinoapannu ei ollut kovin tulista, vaan pikemminkin lämmittävän mausteista.

Alkuperäisessä ohjeessa kypsä kvinoapannu viimeistellään avokadokuutioilla. Oma avokadoni oli pehmentynyt käyttökelvottomaksi, joten lätkäisin paistoksen päälle lusikallisen maustamatonta jogurttia. Se toimikin hyvin ja toi ruokaan pientä kermaisuutta, joka pehmensi tomaatin happoa. Uskon, että avokado olisi ajanut saman asian vallan hyvin.

Meksikolainen kvinoapannu jäänee pysyvästi vakioruokien listalleni. Se likaa valmistuksen aikana vain yhden paistokasarin, melkein kaikkia raaka-aineita voi varastoida kuivakaappiin tai pakastimeen ja lisäksi ruoka maistui hyvältä ja oli valmis alle puolessa tunnissa.

Ei tämä nyt mikään varsinainen fiestaruoka ollut, mutta täytti oivallisesti arki-iltaan iskeneen meksikolaisen ruuan himon.

Jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikon kvinoapannu

Ainekset

1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
miedohko punainen chili
1
tlk
mustia papuja (285 g)
1
tlk
kokonaisia tomaatteja (400 g)
200
g
pakastemaissia
2
dl
kvinoaa
2
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
suolaa
pippuria
Lisäksi
1
avokado
limeä
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää silputtu chili (poista siemenet) ja murskatut tai raastetut valkosipulinkynnet. Paistele minuutti tai pari.
  2. Lisää pavut, tomaatit liemineen, maissi, kvinoa, vesi ja mausteet. Sekoita hyvin ja pane kansi paistokasarin päälle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää. Sekoittele välillä.
  3. Kuutioi avokado ja sekoita se kvinoapaistokseen. Mausta limen mehulla ja korianterisilpulla.

Kommentit (15)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä valinta! Kerrothan sitten, maistuiko :)

Teemu/Soppa

Liinaulriika
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Tein ensimmäsen kerran tiistaina, perhe vaatii uusinnan tänään. Kiitos, resepti on loistava. Unohdin tosin maissin, mutta totesin, että tämä sopii meidän perheen makumaailmaan tosi hyvin ilmankin.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Liina! Täytyykin kokeilla itsekin tuota maissitonta versiota :)

Teemu/Soppa

Petra Mäki-Kamppi
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Tää upposi myös miehelleni joka on vannoutunut lihansyöjä ☺️ Kehui todella hyväksi ruuaksi joten jatkoon meni

Anniina Soppela
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Todellakin maistui, teen toisetkin! Tällaiset nopeat, ainekset-aina-kotona -reseptit ovat niin tervetulleita. Kasvisversiosta plussaa! Kiitos hyvästä reseptistä!

Mari Pöysti_2
Seuraa 
Liittynyt21.7.2015

Ennen lomaa etsiskelin erityisesti kasvispainoitteisia reseptejä joita voisi kokeilla. Hirveän moni reseptihaku toi tänne Lemisen keittokirjaan, kiitos erinomaisista resepteistä ja hyvistä ideoista! :)
Tämä oli tosi hyvää ja upposi vannoutuneihin lihansyöjiin joille tätä tarjosin. Tosi hyvää myös minttutsatsikin kanssa tortillaan käärittynä.
Maukasta ruokaa nopeasti ja simppelisti, sadan pisteen juttu! :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Mahtavaa! Teemu ottaa näin mukavat terveiset ilolla vastaan loman jälkeen! :)

Riikka/ Soppa

Ellabella
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Tämä oli todella hyvää! uskon että tästä tulee yksi suosikki arkiruuista, niin helppo, nopea ja terveellinen. Oli aivan täydellistä itsetehdyn guacamolen kanssa. :) Ajattelin tänään testata tätä uudestaan kikherneiden kanssa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Onpa hauska kuulla, Ella! Olethan jo lisännyt muuten guacamoleohjeesi Soppaan? Hyvät avokadosörsselit kiinnostavat aina!

Mukavaa syksyn jatkoa :)

Teemu/Soppa

Vierailija

Nämä ovat taas niitä reseptejä, joiden laatija ei tiedä mitään pienten paikkakuntien kauppojen valikoimasta. Noita aineita ei löydy ainakaan mun kaupasta. vaikka en korvessa asukaan. Tämä on virallisestikin kaupunki.

JonnaNonna

Kerrassaan maistuvaa vege-safkaa! Tämä jää suosikiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Malesialaisen jauhelihakastikkeen eli hakka meen maku on tuhdin umaminen. Ideana on marinoida possujauheliha osterikastikkeen, soijan ja sokerin seoksessa ennen paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malesialainen hakka mee

Ainekset

400
g
porsaanjauhelihaa
Marinadi
1
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
(maapähkinä)öljyä
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
makeaa soijakastiketta
2
rkl
osterikastiketta
½
tl
sokeria
dl + 2 rkl
vettä
1
rkl
maissitärkkelystä
Nuudelit
400
g
munanuudeleita
2
rkl
valkosipuliöljyä (ks. ohje)
Lisäksi
2
dl
mungpavun ituja
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Marinoi jauheliha. Laita jauheliha kul­hoon ja sekoita osterikastike, soija, sokeri ja pippuri joukkoon. Anna maustua huo­neenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista niitä öljyssä 1 minuutti. Lisää mari­noitu jauheliha ja ruskista sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Yhdistä kulhossa kalakastike, makea soijakastike, osterikastike, sokeri ja 2½ dl vettä. Kaada seos jauhelihan joukkoon ja keitä 5 minuuttia.
  4. Sekoita 2 rkl vettä ja maissitärkkelys suurusteeksi ja kaada se koko ajan sekoit­taen kastikkeeseen. Keitä, kunnes kastike sakenee.
  5. Keitä nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan noin 2–3 minuuttia. Valuta ja lai­ta takaisin kattilaan. Sekoita valkosipuliöl­jy joukkoon ja jaa nuudelit annoskulhoi­hin. Lusikoi reilusti kastiketta päälle.
  6. Huuhtele idut, hienonna sipulinvarret ja korianteri. Lisää ne annoksiin ja purista limetin mehua päälle.

Valkosipuliöljy

Ainekset

5
valkosipulinkynttä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynnet.
  2. Kuumenna öljyä pannussa keskilämmöl­lä noin 1 minuutti.
  3. Laita valkosipuli öljyyn ja heti, kun se alkaa kevyesti ruskistua, siirrä pannu pois liedeltä. Anna valkosipulin kypsyä öljyssä kullanruskeaksi, 2–4 minuuttia.
  4. Öljy säilyy suljetussa tölkissä huoneen­lämmössä pari viikkoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihan kuin hummusbaarissa! Lautaselle levitetty hummus höystetään tällä kertaa paahdetulla kukkakaalilla, kananmunilla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki! Harissa ja hummus sopivat niin hyvin yhteen, että harissaa voi halutessaan sekoittaa myös itse tehdyn hummuksen joukkoon. Lisää silloin kuitenkin varoen suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummus paahdetun kukkakaalin ja munien kera

Ainekset

8
dl
hummusta
600
g
kukkakaalin kukintoja
Mausteöljy
rkl
oliiviöljyä
1
tl
jauhettua paprikaa
1
tl
jeeraa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4 kananmunaa, harissaa, kuutioitua tomaattia, tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Sekoita kaikki mausteöljyn ainekset keskenään ja kääntele kukkakaaleihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kukintojen koosta riippuen.

  3. Keitä kananmunia noin 4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ja kuori kylmän veden alla.

  4. Levitä hummus lautaselle. Lorauta oliiviöljyä. Nosta päälle kukkakaalia, tomaattia, harissaa, kananmunan puolikkaat ja tuoretta korianteria

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivä­risiä ja -kokoisia tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-broileribolognese

Ainekset

4–5
isoa tomaattia (n. 350 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
400
g
broilerinjauhelihaa
½
purjo
1
chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
300–400
g
spagettia tai muuta pastaa
1
ruukku basilikaa
1
pkt (150 g)
minimozzarellaa

Työvaiheet

  1. Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raasta­matta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 mi­nuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viher­pippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastik­keen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, va­luta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.

Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kana-valkopapukeitto

Ainekset

1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
½
tl +½ tl
suolaa
½
tl +½ tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
valkosipulijauhetta
1
pkt (250 g)
maustamattomia broilerinpaistisuikaleita
3
rkl
tomattipyreetä
1
tlk
tomaattimurskaa (+ ½ tölkillistä vettä)
1
l
kanalientä
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tlk
isoja valkoisia papuja
100
g
lehtikaalia suikaleina
Päälle
parmesaania, (chilihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.

  3. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.

Kommentit (0)