Perinteiset mummon pullat maistuvat aina.
Mummon lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja silppua keltasipuli hienoksi. Pane silppu pannulle öljytilkan kanssa ja kuullota pehmeäksi. Lisää vesi ja hienonnettu lihaliemikuutio. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin parin minuutin ajan.
- Kumoa lihaliemi-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan korppujauhot ja mausteet. Jätä pariksi minuutiksi turpoamaan. Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin. Liian vähän vaivattu lihapullataikina on löysää, ja liian kauan sekoitetusta rasva erottuu.
- Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile taikinasta lihapullia. Paista ne öljyn ja voin seoksessa pannulla keskilämmöllä tai 225–250 asteessa uunissa leivinpaperin päällä. Lihapullat voi myös keittää kypsiksi voimakkaassa lihaliemessä. Keitinliemestä voi suurustaa lopuksi kastikkeen.[ruutu id="1322920"]
Nää on ihan älyttömiä reseptejä kun niitä ei voi tulostaa suoraan sivulta!!!!
Kiitos Masi palautteesta! Välitän tämän eteenpäin tekniikan puolelle, jos he voisivat ottaa tämän työn alle.