Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Perinteiset mummon pullat maistuvat aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mummon lihapullat

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
kananmuna
1
pieni keltasipuli
tilkka
öljyä
1 1/2
dl
vettä, maitoa tai kermaviiliä
1/2
lihaliemikuutio
4
rkl
korppujauhoa
1
tl
rouhittua mustapippuria tai maustepippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua keltasipuli hienoksi. Pane silppu pannulle öljytilkan kanssa ja kuullota pehmeäksi. Lisää vesi ja hienonnettu lihaliemikuutio. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin parin minuutin ajan.
  2. Kumoa lihaliemi-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan korppujauhot ja mausteet. Jätä pariksi minuutiksi turpoamaan. Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin. Liian vähän vaivattu lihapullataikina on löysää, ja liian kauan sekoitetusta rasva erottuu.
  3. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile taikinasta lihapullia. Paista ne öljyn ja voin seoksessa pannulla keskilämmöllä tai 225–250 asteessa uunissa leivinpaperin päällä. Lihapullat voi myös keittää kypsiksi voimakkaassa lihaliemessä. Keitinliemestä voi suurustaa lopuksi kastikkeen.[ruutu id="1322920"]

Kommentit (2)

Masi
Seuraa 
Liittynyt8.7.2016

Nää on ihan älyttömiä reseptejä kun niitä ei voi tulostaa suoraan sivulta!!!!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiitos Masi palautteesta! Välitän tämän eteenpäin tekniikan puolelle, jos he voisivat ottaa tämän työn alle.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (3)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Hansin reseptit on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Oheisessa bolognese-versiossa klassinen lohturuoka saa makua pekonista ja savupaprikasta. Tärkeintä on antaa kastikkeen hautua rauhassa kannen alla.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + haudutus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bolognese Hansin tapaan

Ainekset

1–2
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
1–2
porkkanaa
1
palsternakka
pala
juuriselleriä
2–3
siivua
pekonia
3–4
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
3–4
dl
vettä
3–4
rkl
tomaattipyreetä
200
g
tomaattimurskaa
2–3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
savupaprikajauhetta
timjamia, cayennepippuria ja mustapippuria
Lisäksi
pastaa
rucolaa, basilikaa ja raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta kuoritut juurekset. Hienonna pekoni.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja palsternakka. Ruskista juureksia hetki.
  3. Paista pannulla jauhelihaan ja pekoniin kauniin ruskea väri. Kaada jauheliha ja pekoni juuresten joukkoon ja huuhtele pannu tilkalla vettä. Lisää huuhdeliemi juuresten ja jauhelihan joukkoon.
  4. Lisää tomaattipyree ja -murska sekä loppu vesi, punaviinietikka ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia.
  5. Tarjoile keitetyn pastan, rucolan, basilikan ja parmesaanin kanssa.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta rotevamman, lisää veden sijaan tilkka punaviiniä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Korealaisiin japchae-nuudeleihin leikataan ohuita naudanfileesiivuja, jotka marinoidaan aasialaisissa mausteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset japchae-nuudelit

Ainekset

300
g
naudan ulkofileetä
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
mustapippuria
Wokkiin
300
g
korealaisia dangmyeon-bataattinuudeleita tai lasinuudeleita
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
iso porkkana
1
pieni punainen paprika
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
250
g
siitakesieniä
2
kananmunaa
3–4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
80
g
salaattipinaattia
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
hunajaa
1
rkl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa ulkofilee terävällä ohutteräisellä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja lisää seesamiöljy, soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja mustapippuri. Peitä kelmulla ja marinoi 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja upota heti kylmään veteen odottamaan.
  3. Kuori ja halkaise salottisipulit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  4. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.
  5. Raaputa siitakesienet puhtaiksi veitsellä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  6. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja riko rakenne haarukalla vatkaten.
  7. Kuumenna suuri paistinpannu ja lisää pieni tilkka öljyä. Kaada kananmunat pannuun ja kääntele pannua, jotta kananmunat leviävät ohueksi kerrokseksi. Paista nopeasti munakkaaksi molemmin puolin ja siirrä työlaudalle odottamaan.
  8. Lisää öljyä ja paista siitakesienet kovalla lämmöllä tummanruskeiksi koko ajan käännellen, noin 5 minuuttia. Siirrä lautaselle odottamaan.
  9. Lisää öljyä ja paista salottia, porkkanaa ja paprikaa kovalla lämmöllä käännellen 2–3 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja seesaminsiemenet, paista 1–2 minuuttia. Siirrä sienten kanssa lautaselle odottamaan.
  10. Lisää jälleen hieman öljyä ja paista marinoidut lihaviipaleet nopeasti puolikypsiksi.
  11. Valuta nuudelit hyvin siivilässä ja lisää pannuun. Lisää myös paistettu kasvisseos, pinaatinlehdet, soijakastike, hunaja, seesamiöljy, suola ja mustapippuri.
  12. Paista käännellen, kunnes ainekset kuumenevat kunnolla. Leikkaa munakas ohuiksi suikaleiksi ja pyöräytä aivan lopuksi suurin osa suikaleista wokin joukkoon. Annostele ruoka lautasille ja asettele päälle loput munakassuikaleet.

Vinkki:
Bataatista valmistettuja lasinuudeleita voi etsiä aasialaisten elintarvikkeiden kaupoista. Ruuassa voi käyttää myös tavallisia lasinuudeleita.

Vinkki:
Kasvisversion ruuasta saat vaihtamalla ulkofileen paistettavaan kasviproteiiniin tai tempeen. Jos käytät tempeä, pilko se siivuiksi ja sitten pieniksi paloiksi. Paista erikseen pannulla tilkassa öljyä melko pitkään, noin 7–8 minuuttia, kunnes palat ruskistuvat.

Kommentit (0)