Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaksi leivitetyt juustoranskikset syntyvät uppopaistamalla. Syntisen hyvää! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Juustoranskikset

Ainekset

250
g
mozzarellaa tai halloumijuustoa
3
dl
korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuivaa juuston pinta talouspaperilla ja leikkaa se tikuiksi. Sekoita korppujauhot ja suola kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa kolmanteen kulhoon vehnäjauhot.
  2. Kasta juustotikut ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Tarkista, että juusto on kokonaan leivityksen peitossa, ettei mozzarella valahda paistamisen aikana ulos. Laita juustotikut pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 2 tuntia. Tee sillä aikaa romescokastike.
  3. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Jos käytössäsi ei ole mittaria, testaa öljyn kuumuus leipäkuutiolla. Kun leipä nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Uppopaista juustotikut jäisinä, muutama tikku kerrallaan, kauniin vaaleanruskeiksi. Ota tikut reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoa kuumana romescokastikkeen (ks. ohje alla) kanssa.

Romescokastike

Ainekset

2
paprikaa tai 2 dl säilöttyjä paahdettuja paprikoita
1
viipale
maalaisleipää
2
rkl
kuorellisia manteleita
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
punaviinietikkaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2-4
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä kulhossa tuorekelmun alla. Irrota sen jälkeen kuori. Paloittele paprikat pieniksi.
  2. Paahda maalaisleipä. Leikkaa kuori pois. Kuutioi leipä.
  3. Paahda manteleita kuumassa, kuivassa pannussa muutama minuutti.
  4. Laita paprikat, leipäpalat ja mantelit sekä öljy ja etikka tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja tabascolla.

Kommentit (2)

Vierailija

Että missä välissä se romescokastike tehdään? :D ;D

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, vaikka siinä vaiheessa kun juustot ovat pakkasessa! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.