Karitsan paahtopaisti kypsyy nopeasti, mutta muista ottaa liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Yhtä tärkeää on malttaa antaa lihan vetäytyä hetken foliossa ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Vaikea
Karitsan paahtopaisti
Ainekset
4
karitsan paahtopaistia (yht. n. 800 g)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Pistaasikuorrutus
60
g
voita
1
ruukku
persiljaa
½
ruukkua
korianteria
½
tl
maustepippuria
½
tl
paprikajauhetta
2–3
valkosipulinkynttä
½
sitruunan raastettu kuori
1–2
viipaletta
vaaleaa paahtoleipää
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
Työvaiheet
- Ota paahtopaistit ja kuorrutukseen tuleva voi huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.
- Hiero öljy, suola ja pippuri lihan pintaan. Paista paistien pintaan vähän väriä kuumassa pannussa.
- Tee kuorrutus. Laita huoneenlämpöinen voi, yrtit, mausteet, kuoritut valkosipulinkynnet ja sitruunankuori tehosekoittimeen. Anna koneen käydä hetki. Leikkaa leivästä reunat pois ohuelti. Lisää leipä ja pistaasit tehosekoittimeen, soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Levitä pistaasikuorrutus tasaisesti lihan pintaan. Työnnä paistomittari yhden paistin paksuimpaan kohtaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista minttuchutney ja mangosalaatti (ks. ohjeet), ja kypsennä lihat vasta sitten.
- Kypsennä paahtopaisteja 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 52–55 astetta. Kääri paistit folioon ja anna niiden vetäytyä 10–15 minuuttia.
- Leikkaa paistit ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa mangosalaatin ja minttuchutneyn kanssa.
Inkiväärimango
Ainekset
2
kypsää mangoa
pala
tuoretta inkivääriä (noin 1 tl hienonnettuna)
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
limettimehua
1
rkl
öljyä
½
tl
sokeria
½
ruukkua
korianteria
3
dl
vesikrassia
Työvaiheet
- Kuori mangot. Leikkaa hedelmäliha ensin viipaleiksi ja sitten vielä suikaleiksi.
- Kuori inkivääri ja raasta tai hienonna se veitsellä.
- Paahda kuminansiemeniä kuivassa pannussa muutama sekunti. Yhdistä inkivääri, kumina, limetinmehu, öljy ja sokeri. Sekoita ainekset mangon joukkoon.
- Irrota korianterin ja vesikrassin lehdet. Lisää ne salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Minttuchutney
Ainekset
2
ruukkua
minttua
¼
punasipulia
¼–½
vihreää chiliä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
kreikkalaista jogurttia
Työvaiheet
- Laita mintunlehdet tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise chili ja poista siemenet.
- Laita kaikki ainekset jogurttia lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 20 minuuttia.
Ketju on lukittu.
Törkeen hyvä setti. Tuli testattua tänään. #viiskauttaviis