Karitsan paahtopaisti kypsyy nopeasti, mutta muista ottaa liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Yhtä tärkeää on malttaa antaa lihan vetäytyä hetken foliossa ennen tarjoilua.
Karitsan paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota paahtopaistit ja kuorrutukseen tuleva voi huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.
- Hiero öljy, suola ja pippuri lihan pintaan. Paista paistien pintaan vähän väriä kuumassa pannussa.
- Tee kuorrutus. Laita huoneenlämpöinen voi, yrtit, mausteet, kuoritut valkosipulinkynnet ja sitruunankuori tehosekoittimeen. Anna koneen käydä hetki. Leikkaa leivästä reunat pois ohuelti. Lisää leipä ja pistaasit tehosekoittimeen, soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Levitä pistaasikuorrutus tasaisesti lihan pintaan. Työnnä paistomittari yhden paistin paksuimpaan kohtaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista minttuchutney ja mangosalaatti (ks. ohjeet), ja kypsennä lihat vasta sitten.
- Kypsennä paahtopaisteja 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 52–55 astetta. Kääri paistit folioon ja anna niiden vetäytyä 10–15 minuuttia.
- Leikkaa paistit ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa mangosalaatin ja minttuchutneyn kanssa.
Inkiväärimango
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori mangot. Leikkaa hedelmäliha ensin viipaleiksi ja sitten vielä suikaleiksi.
- Kuori inkivääri ja raasta tai hienonna se veitsellä.
- Paahda kuminansiemeniä kuivassa pannussa muutama sekunti. Yhdistä inkivääri, kumina, limetinmehu, öljy ja sokeri. Sekoita ainekset mangon joukkoon.
- Irrota korianterin ja vesikrassin lehdet. Lisää ne salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Minttuchutney
Ainekset
Työvaiheet
- Laita mintunlehdet tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise chili ja poista siemenet.
- Laita kaikki ainekset jogurttia lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 20 minuuttia.
Törkeen hyvä setti. Tuli testattua tänään. #viiskauttaviis