
Gluteenittomassa moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.
Rahka-ananaskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
- Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi.
- Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.
- Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan.
- Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Vinkki! Kuivatut ananasrenkaat ovat helppo koriste kakulle. Leikkaa toinen puoli ananaksesta ohuiksi renkaiksi. Kuivata renkaat 50-asteisessa uunissa uuniritilällä. Laita uuniluukun väliin kauha, jotta kosteus pääsee pois uunista. Kuivattaminen vie noin 8 tuntia.
Mistähän johtuu, että Suomessa myytävä rahka on erittäin kitkerää? Samoin on suomalaisten valmistajien, erityisesti Valion valmistamat jogurtit. Onko kysymys hapattamisessa käytetystä bakteerikannasta?
Rahka on oikeastaan kaikkialla muualla hyvin lempeän makuista, melkein kermajogurttiin verrattavaa, mutta Suomessa sitä perhanan kitkerää makua ei saa oikein millään pois. Tietysti voi hölvätä sokeria rahkan joukkoon, mutta siitä on sitten terveellisyys kaukana eikä sekä kitkerä "taustamaku" suostu oikein sokerillakaan lähtemään.
Samaa mieltä Semiammattilaisen kanssa! Paras maustamaton jogurtti on Rainbowin laktoositon AB-jogurtti, taitaa olla Sipoon meijerin valmistama. Ei oo kitkerä :) mutta rahkoista on vähän vaikea sanoa sellaista mitä pystyis lusikoimaan ilman höysteitä..
Minä taas kaipaisin kunnolla lohkeavaa, hapanta rahkaa. Nyt ovat liian pehmeätä löllöä. Ei saa enää napakoita rahkaleivonnaisia ilman perunajauhoilla llträämistä ja se maistuu läpi.
Modifioin tämän vegaaniseksi. Tuli hyvää.
Semiammattilainen on asian ytimessä. En minäkään pysty syömään Valion jogurtteja tai rahkaa, kun heti on vatsahapot sekaisin. Ei voi selittyä millään muulla kuin Valion käyttämällä bakteerikannalla. Arla, Sipoon meijeri, Fage, mikä tahansa muu sopii mutta ei Valio...
Miksi ohjeessa vaihdetaan kakku valilla rengasvuokaan? Lieko ajatusvirhe?