Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteenittomassa moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rahka-ananaskakku

Ainekset

Taikina
2
kananmunaa
1/2
dl
sokeria
3/4
dl
perunajauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
leivinjauhetta
Täyte
1/2
ananasta
1
tl
kardemummaa
6
liivatelehteä
200
g
tuorejuustoa
250
g
maitorahkaa (0,3 %)
2
dl
maustamatonta jogurttia (7 %)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kuivattuja ananasrenkaita

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  3. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi.
  6. Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.
  7. Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan.
  8. Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki! Kuivatut ananasrenkaat ovat helppo koriste kakulle. Leikkaa toinen puoli ananaksesta ohuiksi renkaiksi. Kuivata renkaat 50-asteisessa uunissa uuniritilällä. Laita uuniluukun väliin kauha, jotta kosteus pääsee pois uunista. Kuivattaminen vie noin 8 tuntia.

Kommentit (6)

Semiammattilainen

Mistähän johtuu, että Suomessa myytävä rahka on erittäin kitkerää? Samoin on suomalaisten valmistajien, erityisesti Valion valmistamat jogurtit. Onko kysymys hapattamisessa käytetystä bakteerikannasta?

Rahka on oikeastaan kaikkialla muualla hyvin lempeän makuista, melkein kermajogurttiin verrattavaa, mutta Suomessa sitä perhanan kitkerää makua ei saa oikein millään pois. Tietysti voi hölvätä sokeria rahkan joukkoon, mutta siitä on sitten terveellisyys kaukana eikä sekä kitkerä "taustamaku" suostu oikein sokerillakaan lähtemään.

Jogurttityttö

Samaa mieltä Semiammattilaisen kanssa! Paras maustamaton jogurtti on Rainbowin laktoositon AB-jogurtti, taitaa olla Sipoon meijerin valmistama. Ei oo kitkerä :) mutta rahkoista on vähän vaikea sanoa sellaista mitä pystyis lusikoimaan ilman höysteitä..

Vierailija

Minä taas kaipaisin kunnolla lohkeavaa, hapanta rahkaa. Nyt ovat liian pehmeätä löllöä. Ei saa enää napakoita rahkaleivonnaisia ilman perunajauhoilla llträämistä ja se maistuu läpi.

Vierailija

Modifioin tämän vegaaniseksi. Tuli hyvää.

Vierailija

Semiammattilainen on asian ytimessä. En minäkään pysty syömään Valion jogurtteja tai rahkaa, kun heti on vatsahapot sekaisin. Ei voi selittyä millään muulla kuin Valion käyttämällä bakteerikannalla. Arla, Sipoon meijeri, Fage, mikä tahansa muu sopii mutta ei Valio...

Lorditar

Miksi ohjeessa vaihdetaan kakku valilla rengasvuokaan? Lieko ajatusvirhe?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt saa unohtaa näpertelyn! Moderneimmat pikkuleivät murretaan jättikeksistä, joka on lainannut makunsa klassisilta lusikkaleiviltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25–30 palaa
Valmistusaika
1 t + voin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Peltilusikkaleipä

Ainekset

Taikina
300
g
voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
ruokasoodaa
Täyte
2
dl
vadelmamarmeladia
2
dl
tuoreita vadelmia
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa ja keitä hiljalleen sekoitellen 10–15 minuuttia tai kunnes voi alkaa punertua. Varo polttamasta voita. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita sokerit voihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Yhdistä jauhot ja sooda. Siivilöi seos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä 2/3 taikinasta ohueksi levyksi leivinpaperoidun pellin toiselle puolikkaalle. Levitä loppu taikina kapeaksi levyksi isomman viereen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia.

  4. Sekoita marmeladi ja vadelmat. Levitä täyte ohueksi kerrokseksi isommalle keksilevylle. Murustele toinen levy täytteen päälle.

  5. Juuri ennen tarjoilua siivilöi keksilevylle hieman tomusokeria. Murra keksi varovasti veitsen avulla paloiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ponzukastike saa piparjuurivoissa paistetun hauen ja uuden sadon rapeat kasvikset loistamaan. Maalaisleipäpalalla voit kerätä talteen viimeisetkin ihanat pisarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurihauki ja ponzukasvikset

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
150
g
kirkastettua voita eli gheetä
30
g
piparjuurta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Wokkikasvikset
1
nippu
retiisiä
1
nippu
pieniä varhaisporkkanoita
100
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
öljyä paistamiseen
3–4
dl
sokeriherneitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
Misomajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
vaaleaa misotahnaa
Lisäksi
dl
ponzua eli sitruunasoijakastiketta (Kikkoman)

Työvaiheet

  1. Laita haukifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista y-ruoto leikkaamalla terävällä veitsellä, ruotoja tunnustellen, viilto ruotorivin molemmille puolille. Poista ruotorivi. Kuivaa kalan pinta. Kuori piparjuuri ja ota siitä lastuja kuorimaveitsellä.

  2. Irrota varret retiiseistä ja porkkanoista. Huuhtele kasvikset. Puolita retiisit ja halkaise paksut porkkanat. Puolita herneenpalot.

  3. Mausta majoneesi misotahnalla. Sekoita tasaiseksi ja laita viileään odottamaan.

  4. Keitä ponzua kattilassa muutama minuutti, kunnes jäljellä on noin puolet. Pidä lämpimänä.

  5. Sulata kirkastettu voi pannussa, lisää piparjuurilastut ja kuumenna, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. Lisää haukipalat ja paista keskilämmöllä koko ajan piparjuurivoilla valellen 3–4 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kalat pois pannusta, mausta suolalla ja pippurilla ja pidä folion alla.

  6. Wokkaa retiisit, porkkanat ja sokeriherneenpalot kuumassa öljyssä pannussa nopeasti napakoiksi, 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää herneet. Hienonna persilja ja lisää se kasvisten joukkoon.

  7. Jaa kasvikset lautasille ja valuta päälle ponzukastiketta. Lisää haukipalat ja tarjoa misomajoneesin kanssa.

Vinkki Tee kirkastettu voi sulattamalla 200 g voita kattilassa. Anna voin levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja valuta kirkas osa toiseen astiaan. Käytä pohjalle painunut hera esimerkiksi leivonnassa.

Kommentit (0)