Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 135 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteenittomassa moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rahka-ananaskakku

Ainekset

Taikina
2
kananmunaa
1/2
dl
sokeria
3/4
dl
perunajauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
leivinjauhetta
Täyte
1/2
ananasta
1
tl
kardemummaa
6
liivatelehteä
200
g
tuorejuustoa
250
g
maitorahkaa (0,3 %)
2
dl
maustamatonta jogurttia (7 %)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kuivattuja ananasrenkaita

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  3. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi.
  6. Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.
  7. Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan.
  8. Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki! Kuivatut ananasrenkaat ovat helppo koriste kakulle. Leikkaa toinen puoli ananaksesta ohuiksi renkaiksi. Kuivata renkaat 50-asteisessa uunissa uuniritilällä. Laita uuniluukun väliin kauha, jotta kosteus pääsee pois uunista. Kuivattaminen vie noin 8 tuntia.

Kommentit (6)

Semiammattilainen

Mistähän johtuu, että Suomessa myytävä rahka on erittäin kitkerää? Samoin on suomalaisten valmistajien, erityisesti Valion valmistamat jogurtit. Onko kysymys hapattamisessa käytetystä bakteerikannasta?

Rahka on oikeastaan kaikkialla muualla hyvin lempeän makuista, melkein kermajogurttiin verrattavaa, mutta Suomessa sitä perhanan kitkerää makua ei saa oikein millään pois. Tietysti voi hölvätä sokeria rahkan joukkoon, mutta siitä on sitten terveellisyys kaukana eikä sekä kitkerä "taustamaku" suostu oikein sokerillakaan lähtemään.

Jogurttityttö

Samaa mieltä Semiammattilaisen kanssa! Paras maustamaton jogurtti on Rainbowin laktoositon AB-jogurtti, taitaa olla Sipoon meijerin valmistama. Ei oo kitkerä :) mutta rahkoista on vähän vaikea sanoa sellaista mitä pystyis lusikoimaan ilman höysteitä..

Vierailija

Minä taas kaipaisin kunnolla lohkeavaa, hapanta rahkaa. Nyt ovat liian pehmeätä löllöä. Ei saa enää napakoita rahkaleivonnaisia ilman perunajauhoilla llträämistä ja se maistuu läpi.

Vierailija

Modifioin tämän vegaaniseksi. Tuli hyvää.

Vierailija

Semiammattilainen on asian ytimessä. En minäkään pysty syömään Valion jogurtteja tai rahkaa, kun heti on vatsahapot sekaisin. Ei voi selittyä millään muulla kuin Valion käyttämällä bakteerikannalla. Arla, Sipoon meijeri, Fage, mikä tahansa muu sopii mutta ei Valio...

Lorditar

Miksi ohjeessa vaihdetaan kakku valilla rengasvuokaan? Lieko ajatusvirhe?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tahini ja kookosöljy tuovat ihanaa makua ja rapeutta perusvohveleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
5 min + paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-vohvelit

Ainekset

1
ps
ohukaislettujauhetta
noin 6
dl
(kasvi)maitoa (pakkauksen ohjeen mukaan)
3
rkl
tahinia
2
rkl
kookosöljyä
Lisäksi
kauravispiä, marjoja, seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhe ja neste keskenään pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa vesi kasvimaidolla ja käytä hieman enemmän nestettä. Sulata tahini ja kookosöljy paistinpannulla ja lisää taikinaan.
  2. Paista voissa tai öljyssä kullanruskeita vohveleita (tai lettuja).
  3. Tarjoa kauravaahdon, seesaminsiementen ja vadelmien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2157 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.