Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Uunicurryssa on intialainen makumaailma. Sen salaisuus on mausteiden ja sipuleiden paahtaminen vuoan pohjalla ennen muiden aineiden lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-kalacurry uunissa

Ainekset

400
g
nahattomia siikafileitä
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kurkumaa
Linssit
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
rkl
curryjauhetta
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
2
dl
punaisia linssejä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
2
dl
vettä tai kasvislientä
150
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
limettimehua
1
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
jogurttikastiketta (ks ohje alla)
limettiä, naan-leipää, mangochutney'a

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita linsseistä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ja mausteet uunivuoassa (noin 18 x 25 cm). Paahda sipuleita uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.
  2. Laita tässä välissä siikafileet jogurttimarinadiin. Mausta jogurtti suolalla, pippurilla ja kurkumalla. Pyörittele kalafileet jogurtissa. Laita ne jääkaappiin odottamaan.
  3. Kun sipuli on kypsää, lisää linssit, kookosmaito ja vesi vuokaan. Sekoita ja laita uuniin noin 30 minuutiksi. Sekoita linssiseosta kypsymisen aikana. Jos linssit tuntuvat kuivilta, lisää hieman vettä.
  4. Laita kalat ja tomaatit linssiseoksen päälle. Jatka paistamista uunin yläosassa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tee kastike (ks ohje alla).
  5. Pirskota limettimehu kaloille. Ripottele korianteri pinnalle. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Jogurttikastike

Ainekset

1/4
kurkku
1
tomaatti
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
limettimehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori kurkku, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.

Kommentit (4)

Kts kohta 3

Aloita linsseistä?

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Linssien valmistus on kaksiosainen. Ohjeen kohdassa 1 sipulit, inkivääri ja mausteet laitetaan uuniin kypsentymään linssejä varten, jotka lisätään sipuleihin kohdassa 3.

Vierailija

Tässä ohjeessa ovat mitat pielessä. Joko linssejö pitää olla paljon enemmän tai lientä paljon vähemmän.

Vierailija

Nyt selvis, linssien pitää olla kuivattuja. Linssi- ja papuohjeissa pitäisi kyllä aina mainita, käytetäänkö kuivattuja vai liemessä olevia tuotteita. Kun käytetään kuivattuja linssejä niin suosittelen pidempää valmistumisaikaa kuin 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 946 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vaihda uunilohi vaihteeksi nieriään! Lisukekasvikset valmistuvat kätevästi samassa nyytissä kalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriää nyytissä

Ainekset

600
g
nieriää fileenä
1
tl
suolaa
½
luomusitruunan kuori ja mehu
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
l
babypinaattia
12
kirsikkatomaattia
Salsa verde
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
basilikaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kalasta mahdolliset ruodot pois. Nosta kala ison leivinpaperipalan (noin 30x40 cm) toiseen reunaan. Mausta kalan pinta suolalla, sitruunamehulla ja -kuorella sekä mustapippurilla.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Lisää kalan päälle ja ympärille kesäkurpitsaviipaleet, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Käännä leivinpaperi kanneksi ja taittele reunat huolellisesti kiinni tiiviiksi paketiksi. Nosta paketti pellille ja kypsennä kuumassa uunissa noin 15-20 minuuttia kalafileen paksuudesta riippuen.
  3. Kalan kypsyessä valmista salsa verde. Mittaa kaikki salsan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa salsa kylmänä höyryävän kuuman kalan ja kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Käyttäjä7766 on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lohipiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
3 rkl kermaa
Täyte:

250-300 g savulohta
200 g yrttituorejuustoa tai tillituorejuustoa
3 kpl kananmunia
2½ dl kermaa
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)