Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Mintulta tuoksuva kastike syntyy samassa ajassa kuin pasta kypsyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-pekonipasta

Ainekset

250
g
(pinaatti)pastaa
140
g
pekonikuutioita
350
g
kesäkurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
4
tl
omenaviinietikkaa
1
ruukku
minttua
1
rkl
persiljaa
100
g
(laktoosittomia) feta-/ salaattijuustokuutioita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan. Ruskista pekoni kuumalla pannulla omassa rasvassa.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa lopussa joukkoon ja vähennä hieman lämpöä. Jatka paistamista, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla, omenaviinietikalla ja hienonnetuilla yrteillä.
  3. Kääntele feta nopeasti pekonin ja kesäkurpitsan sekaan. Kääntele kaikki ainekset valmiin pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Paljonko tässä on kaloreita, hiilareita ja rasvaa? Kokeilisin tätä mielelläni, vaikuttaa herkulliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)