Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Huippukokki Mika Roiton lammaspizzassa maistuvat pääsiäisen tutut maut. Se on myös loistava hävikkiherkku, sillä siihen saa upotettua edelliseltä aterialta jääneet lampaanpaistin rippeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + lammas 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pääsiäispizza

Ainekset

Pohja
7
dl
00-vehnäjauhoja
7
g (¾ ps)
kuivahiivaa
dl
kädenlämpöistä vettä
2
tl
hienoa merisuolaa
2
tl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
sokeria
½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
450
g
ylikypsää lampaanniskaa tai -potkaa (katso linkki reseptiin alhaalta)

Työvaiheet

  1. Valmista lampaanpotka etukäteen alhaalta löytyvän ohjeen mukaan.
  2. Sekoita jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa. Lisää 1½ dl vettä ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Sekoita suola 2 dl:aan vettä. Vaivaa neste vähitellen taikinaan. Lisää öljy ohuena nauhana ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa tunti.
  3. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota sitä öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota minuutti. Lisää loput aineet ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Valmistele täytteet. Revi kypsä liha suikaleiksi. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja paahda
    öljyssä pannussa 5 minuuttia. Kuori ja halkaise sipuli. Irrota kerrokset sipulikupeiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) pari minuuttia. Valuta lävikössä. Irrota kiinankaalista lehdet. Paahda niitä kuivassa, todella kuumassa pannussa minuutti.
  5. Sekoita vinegretin aineet keskenään. Pirskota puolet vinegretistä kiinankaalille ja puolet sipuleille.
  6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä kastike päälle niin, että reunat eivät peity. Pohjaan nousee näin
    enemmän kuplia. Ripottele juustoraaste kastikkeen päälle. Levitä liha juuston päälle. Paista uunissa 4 minuuttia, kunnes reuna kuplii ja
    pizza saa väriä. Lisää kasvikset ja riko kananmuna keskelle. Laita uuniin puoleksi minuutiksi.
  7. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuiksi. Lisää kuuman pizzan päälle. Pirskota öljy ja ripota hienonnettu oregano, suola ja pippuri pizzoille.

Ylikypsä karitsanpotka

Ainekset

4
lampaanpotkaa
1
tl
suolaa
2
porkkanaa
3
sipulia
10
valkosipulinkynttä
½
ruukku
timjamia
1–2
l
kiehuvan kuumaa vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tällä ohjeella valmistuu neljä annosta, mutta pääsiäispizzaan tarvitaan lampaanpotkaa vain 450 grammaa. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Suolaa potkat kevyesti ja laita ne pystyssä uunivuokaan. Kuori porkkanat ja sipulit ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset vuokaan. Hienonna timjami joukkoon. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä niin, että potkat melkein peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 3½ tuntia. Anna potkien jäähtyä liemessään vähintään puoli tuntia.
  2. Kaada potkien liemi kattilaan. Keitä lientä kokoon 5–10 minuuttia, kunnes jäljellä on reilu 1 dl kastiketta. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda potkan kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada kastike päälle.

 

Kommentit (2)

Jacnic

Moi, kastikkeeseen 2 dl vettä, tulee aika  vetinen???

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka Jacnic, tosiaan kastikkeen nestemäärää voi vähän säätää sen mukaan millaisella pannussa tai kattilassa valmistaa sen. Laakeasta pannusta tai kasarista nestettä haihtuu ja kastike suurustuu nopeasti, mutta pienessä kattilassa kastike voi tosiaan jäädä löysäksi. Silloin voit vähentää nesteen määrää puolella desillä ja lisätä tarvittaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Merimiespata

ANNOKSET 6
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 175°C

Munaton, Maidoton, Laktoositon
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Rullapizza lahmacun

Ainekset

Pohja
dl
vettä
1/3
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä turkkilainen suippopaprika
1
pieni punainen suippopaprika
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
minttua hienonnettuna
4
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa
Lisäksi
sumakkisipulia (ks. ohje alhaalla)
rucolaa
oliiviöljyä ja sitruunaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
  4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
  5. Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
  6. Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.

Sumakkisipuli

Ainekset

4
pientä salottisipulia
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Uuniperuna ja currykanaa, lohturuokaa parhaimmillaan! Maun salaisuutena on currykastike, joka on kevennetty versio hampurilaispaikoista tutusta currymajoneesista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja currykanaa

Ainekset

4
isoa
Rosamunda-perunaa
Currykastike
tl
currya
2
tl
öljyä
1
pieni
valkosipulinkynsi
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
2
dl
(kevyt)kermaviiliä
Lisäksi
200
g
vihreitä papuja
tilkka
öljyä
½
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
200
g
kypsää broileria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä. Anna perunoiden vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Kuumenna currya öljyssä mikrossa muutama sekunti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita.
  3. Pätki pavuista päät pois ja paista noin minuutin ajan öljyssä. Murskaa valkosipulinkynsi lopussa joukkoon, jatka paistamista vielä toinen minuutti. Mausta suolalla.
  4. Halkaise ja täytä perunat broilerilla, paistetuilla valkosipulipavuilla ja currykastikkeella.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)