Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Huippukokki Mika Roiton lammaspizzassa maistuvat pääsiäisen tutut maut. Se on myös loistava hävikkiherkku, sillä siihen saa upotettua edelliseltä aterialta jääneet lampaanpaistin rippeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + lammas 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pääsiäispizza

Ainekset

Pohja
7
dl
00-vehnäjauhoja
7
g (¾ ps)
kuivahiivaa
dl
kädenlämpöistä vettä
2
tl
hienoa merisuolaa
2
tl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
sokeria
½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
450
g
ylikypsää lampaanniskaa tai -potkaa (katso linkki reseptiin alhaalta)
1
pieni
kesäkurpitsa
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
1
iso
sipuli
150
g
kiinankaalia
5
dl
mozzarellaraastetta
3
kananmunaa
Vinegretti
¾
dl
oliiviöljyä
¼
dl
(balsami) viinietikkaa
n. ½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
3
valkosipulinkynttä
2
tl
oliiviöljyä
½
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Valmista lampaanpotka etukäteen alhaalta löytyvän ohjeen mukaan.
  2. Sekoita jauhot ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa. Lisää 1½ dl vettä ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Sekoita suola 2 dl:aan vettä. Vaivaa neste vähitellen taikinaan. Lisää öljy ohuena nauhana ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa tunti.
  3. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota sitä öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota minuutti. Lisää loput aineet ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Valmistele täytteet. Revi kypsä liha suikaleiksi. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja paahda
    öljyssä pannussa 5 minuuttia. Kuori ja halkaise sipuli. Irrota kerrokset sipulikupeiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) pari minuuttia. Valuta lävikössä. Irrota kiinankaalista lehdet. Paahda niitä kuivassa, todella kuumassa pannussa minuutti.
  5. Sekoita vinegretin aineet keskenään. Pirskota puolet vinegretistä kiinankaalille ja puolet sipuleille.
  6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina ohuiksi pizzapohjiksi. Levitä kastike päälle niin, että reunat eivät peity. Pohjaan nousee näin
    enemmän kuplia. Ripottele juustoraaste kastikkeen päälle. Levitä liha juuston päälle. Paista uunissa 4 minuuttia, kunnes reuna kuplii ja
    pizza saa väriä. Lisää kasvikset ja riko kananmuna keskelle. Laita uuniin puoleksi minuutiksi.
  7. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuiksi. Lisää kuuman pizzan päälle. Pirskota öljy ja ripota hienonnettu oregano, suola ja pippuri pizzoille.

Ylikypsä karitsanpotka

Ainekset

4
lampaanpotkaa
1
tl
suolaa
2
porkkanaa
3
sipulia
10
valkosipulinkynttä
½
ruukku
timjamia
1–2
l
kiehuvan kuumaa vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tällä ohjeella valmistuu neljä annosta, mutta pääsiäispizzaan tarvitaan lampaanpotkaa vain 450 grammaa. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Suolaa potkat kevyesti ja laita ne pystyssä uunivuokaan. Kuori porkkanat ja sipulit ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset vuokaan. Hienonna timjami joukkoon. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä niin, että potkat melkein peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 3½ tuntia. Anna potkien jäähtyä liemessään vähintään puoli tuntia.
  2. Kaada potkien liemi kattilaan. Keitä lientä kokoon 5–10 minuuttia, kunnes jäljellä on reilu 1 dl kastiketta. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda potkan kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada kastike päälle.

 

Kommentit (2)

Jacnic

Moi, kastikkeeseen 2 dl vettä, tulee aika  vetinen???

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka Jacnic, tosiaan kastikkeen nestemäärää voi vähän säätää sen mukaan millaisella pannussa tai kattilassa valmistaa sen. Laakeasta pannusta tai kasarista nestettä haihtuu ja kastike suurustuu nopeasti, mutta pienessä kattilassa kastike voi tosiaan jäädä löysäksi. Silloin voit vähentää nesteen määrää puolella desillä ja lisätä tarvittaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Hirvi- tai peurapaisti onnistuu mainiosti jääpaistin menetelmällä, eli paistin voi nostaa suoraan pakastimesta uuniin. Aasialaisilla mausteilla ryyditetty makuliemi viimeistelee täydellisesti riistapaistin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min + 4 t paistaminen ja 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Riista-jääpaisti aasialaisittain

Ainekset

1
kg
jäistä hirvi- tai peurapaistia
LIEMI
2
l
vettä
5
cm:n pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
2
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
LISÄKSI
4–8
paksoita
1
rkl
rypsiöljyä
KOOKOSRIISI
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SOIJA-SEESAMIKASTIKE
dl
soijakastiketta
4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
(1
punainen chili)

Työvaiheet

  1. Laita jäinen paisti uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Työnnä kahden tunnin jälkeen lihaan paistilämpömittari. Kypsennä 62-asteiseksi. Tällöin liha punertaa sisältä. Jatka paistamista, jos haluat lihasta kypsempää.

  2. Kun lihan lämpötila alkaa lähestyä haluttua, kiehauta vesi isossa kattilassa. Paloittele inkivääri ja kuori valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää loput liemen ainekset. Nosta kattila liedeltä.

  3. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä kattila peitettynä kylmään ja anna lihan maustua liemessä vuorokauden verran.

  4. Leikkaa paksoit puoliksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista paksoit ensin leikkauspuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä kasvikset, peitä pannu kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Valmista kookosriisi. Huuhtele riisi ja laita kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpö aivan pienelle, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos käytät chiliä, viipaloi se joukkoon.

  7. Ota liha mausteliemestä, valuta hetki ja viipaloi tarjolle. Tarjoa lisäksi paksoita, soija-seesamikastiketta ja kookosriisiä. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä.