Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 264 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nori-graavilohiperunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
noriarkki
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
sormisuolaa
100
g
graavilohta
3
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.

 

Kommentit (3)

R2

Oikea sushi on raakaa kalaa. Graavilohi taas raaka-kypsytettyä, eli ei mitään tekemistä alkuperäisen sushin kanssa. Resepti muuten mielenkiintoinen.

Satuhelena

En oikein ymmärrä tätä reseptiä, että graaviksi sekoitetaan lämpimien ainesten sekaan. Eihän kala säily kun se lämpenee, kaikki on syötävä heti tai menee roskiin.

Vierailija

Kyllä graavikalankin voi kuumentaa- se kypsyy, ei mene pilalla! Ihan syötävää salaattia tulee :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1120 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödäheti, ihanankuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Me Naiset on lisännyt 1120 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Mansikat ja feta muodostavat mainion makuparin tässä kesäisessä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen mansikkasalaatti

Ainekset

2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
250
g
mansikoita
200
g
fetaa
¼
kurkku
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kalamataoliiveja
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Sekoita etikka, suola ja pippuri. Laita sipulit marinoitumaan seokseen 5 minuutiksi. Lisää öljy.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Laita tarjoiluvadille.
  3. Viipaloi mansikat. Murustele feta. Viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi tai viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nosta kaikki aineet pinaattipedille.
  4. Lisää sipulit kastikkeineen. Viimeistele salaatti oliiveilla ja pekaanipähkinöillä.