Sauvolaisen Kaisa Sillanpään lihapullissa maistuu ripaus chiliä ja juustokuminaa. Ohje on julkaistu ET-lehden ET-klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit -kirjassa.
Kaisan lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhelihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppujauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
- Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan. Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia pullien koon mukaan.
Tätä kokeilen, kiitos!
No nyt on helppoa ja hyvää, luulen!
Tänäänpä heti tätä kokeiluun. Kiitos!
En epäile että eivät maistuisi ,mutta lihaliemellä joka ruoka maistuu samalta. En käytä lihalientä ellei ole ihan pakko, Maustan mielummin mausteilla.
Kastikkeen voi tehdä myös, sipulista, raasteusta tomaatista ja antaa hautua, mausteita ja pieniä lihapullia ilman jauhoja ja kananmunaa korianerilla ja valkosipulilla maustettu. Heittää sekaa ja antaa kypsyä. Hyvää. Marokkolaisittain näin.
En tiedä mikä meni vikaan, mutta tuli tosi pahaa. Tuoksu oli kieltämättä huumaavan hyvä. Pullat oli ihan pehmeän nuhjuisia eikä maistuneetkaan hyvältä. Eri resepteillä on tullut tosi hyviä kun teen kastikkeen erikseen ja pullat on paistettu kiinteäksi. Ehkä "keitetyt" pullat ei on mun juttu.