ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 280 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Sillanpää KUVA ET

Sauvolaisen Kaisa Sillanpään lihapullissa maistuu ripaus chiliä ja juustokuminaa. Ohje on julkaistu ET-lehden ET-klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit -kirjassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaisan lihapullat

Ainekset

Lihapullat
500
g
jauhelihaa
2
dl
lihalientä
1
dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1
tl
paprikajauhetta
1-1 1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
chilijauhetta maun mukaan
1-1 1/2
tl
suolaa
Tomaattikastike
3
dl
lihalientä
500
g
tomaattimurskaa
1-3
silputtua valkosipulinkynttä
1
tl
kuivattua timjamia (tai 2 rkl silputtua tuoretta timjamia)
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhelihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppujauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
  2. Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan. Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia pullien koon mukaan.

     

Lue, mistä Kaisa Sillanpää saa inspiraation resepteihinsä!

Kommentit (6)

Maiskis!

No nyt on helppoa ja hyvää, luulen!

Vierailija

Tänäänpä heti tätä kokeiluun. Kiitos!

Tarkka mauista

En epäile että eivät maistuisi ,mutta lihaliemellä joka ruoka maistuu samalta. En käytä lihalientä ellei ole ihan pakko, Maustan mielummin mausteilla.

Casablanca

Kastikkeen voi tehdä myös, sipulista, raasteusta tomaatista ja antaa hautua, mausteita ja pieniä lihapullia ilman jauhoja ja kananmunaa korianerilla ja valkosipulilla maustettu. Heittää sekaa ja antaa kypsyä. Hyvää. Marokkolaisittain näin.

Vierailija

En tiedä mikä meni vikaan, mutta tuli tosi pahaa. Tuoksu oli kieltämättä huumaavan hyvä. Pullat oli ihan pehmeän nuhjuisia eikä maistuneetkaan hyvältä. Eri resepteillä on tullut tosi hyviä kun teen kastikkeen erikseen ja pullat on paistettu kiinteäksi. Ehkä "keitetyt" pullat ei on mun juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)