
Sikke Sumarin lohiohje on yksi hänen suosikeistaan. Se on makoisa herkku, mutta myös hauska pieni performanssi: marinoitu lohisiivu kypsyy nimittäin syöjän silmien alla kuumalla lautasella.
Marinoitu lohi kuumalla lautasella
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohesta ruodot. Hienonna yrtit. Yhdistä öljy, yrttisilppu, hunaja ja sinappi kulhossa. Mausta seos rouhitulla mustapippurilla.
- Sivele lohi seoksella, kääri kelmuun ja laita maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Siirrä lohi vartiksi pakastimeen, niin saat helpommin leikattua siitä ohuita siivuja.
- Avaa kelmu ja leikkaa siitä ohuita siivuja suoraan, ei vinoon, kuten graavilohi yleensä leikataan. Mausta siivut sormisuolalla ja sitruunamehulla.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lämmitä lautasia uunissa 5 minuuttia. Ota lautaset uunista ja laita lohisiivut saman tien kuumille lautasille niin, että syöjät näkevät, kuinka lohi kypsyy lautasilla. Käännä siivut ja nauti.
Vinkki! Varmista, että käyttämäsi lautaset kestävät uunin lämpöä. Lisukkeeksi lohen kanssa sopivat pestyt ja kuorineen keitetyt uudet perunat.
Eikö tuo sitruuna sen "kypsytä" 🙄 ehkä eri juttu, koska ei ole sikken, vaan harrin ohje😝