Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kokonainen broileri kypsyy grillissä erityismehukkaaksi. Se maustetaan tuhdisti paprikalla, valkosipulilla ja sitruksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + suolaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Litteä kana grillistä

Ainekset

1
luomukana (1,4 kg) tai iso broileri (1 kg)
1–2
rkl
suolaa
Marinadi
4
oksaa rosmariinia
2
solo-valkosipulia
1
rkl
appelsiininkuorta raastettuna
2
rkl
appelsiinimehua
2
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
lisäksi
kesäkurpitsaa tai padron-paprikoita

Työvaiheet

  1. Hiero suola kanan pintaan ja laita se muovipussiin. Suolaa saa olla aika reilusti, sillä vain osa siitä imeytyy. Suola takaa lihan mureuden ja mehevyyden. Anna maustua jääkaapissa 6–12 tuntia. Ota lintu jääkaapista 30 minuuttia ennen grillausta. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Tee marinadi valmiiksi. Nypi rosmariinin lehdet. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  3. Laita kana selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Leikkaa kana litteäksi ”perhoseksi” leikkaamalla selkäranka irti molemmilta puolilta. Tarvitset tähän vahvat keittiö- tai kalasakset. Pyyhkäise leikkuukohta talouspaperilla. Käännä lintu toisin päin ja paina sitä molemmin käsin leikkuulautaa vasten, että kanasta tulee litteä. Leikkaa lopuksi pienet viillot siipien kainaloihin, niin siivet taittuvat täysin auki.
  4. Paista kanaa keskilämpöisessä kaasugrillissä noin 45 minuuttia. Käännä kana muutaman kerran kypsymisen aikana. Broileri kypsyy nopeammin kuin kana. Sivele marinadia kanan pintaan, kun käännät sen. Nosta grillin lämpö kypsennyksen loppuvaiheessa, niin kana saa rapean pinnan. Paahda kasvikset grillaamisen loppuvaiheessa.
  5. Anna kypsän kanan levähtää folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa kasvisten ja vihreän tai punaisen chimichurrin kanssa.

Vinkki Voit myös kypsentää kanan uunissa: ruskista kana grillissä ja jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kana on kypsää, kun lihaan tehdystä viillosta valuva neste on kirkasta. Jos käytät digitaalista lämpömittaria, työnnä se kanan reiden paksuimpaan kohtaan niin, että se ei osu luuhun. Sopiva sisälämpötila on 74 astetta.

Kommentit (1)

Vierailija

Ohje s. 40 😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 24 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Helppo ja maukas pyhäruoka, jonka valmistuessa ehdit tehdä jotain muuta mukavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
90 min.
Vaikeustaso
Helppo

Uunikana ja sitruunaperunat

Ainekset

1
kokonainen
(maissi)kana
1
pkt
pekonia (140 g)
2
kpl
pestyä sitruunaa
3-4
oksaa
rakuunaa (tai muu vastaava yrtti, jos rakuunaa ei löydy)
2
kpl
sipulia
4
siroa
porkkanaa
500
g
uusia tai muita ohutkuorisia "herkku"perunoita
8
kpl
valkosipulinkynsiä
1
dl
mustia ja vihreitä oliiveja (yhteensä)
0,6
dl
valkoviiniä
suolaa
vastajauhettua pippuria

Työvaiheet

1. Aseta uuni 200 asteeseen. Kuivaa ja sen jälkeen suolaa ja pippuroi kana. Peitä sen jälkeen kana limittäin asetetuilla pekoniviipaleilla. Aseta kana uunivuokaan.

2. Jaa yksi sitruuna puoliksi ja työnnä kanan sisään yhdessä muutaman rakuunan oksan kanssa. Paloittele loput 1,5 sitruunaa karkeasti.

3. Levitä sitruunat, neljään osaan jaetut sipulit, valkosipulit, oliivit. puolitetut perunat ja n. peukalon kokoisiin paloihin pilkotut porkkanat kanan ympärille uunivuokaan. Kaada viini vuokaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla.

4. Paista uunissa 30 minuuttia. Peitä sen jälkeen vuoka foliolla ja paista vielä 45-60 minuuttia kanan koosta riippuen niin, että sisälämpötila on 72 astetta.

5. Siirrä halutessasi kana ja vihannekset erilliseen tarjoiluastiaan ja kaada sen jälkeen vielä nesteet päälle. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (2)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä sunnuntaipöydässä siideriglaseeratulla broilerilla. Ahkera valelu pitää huolen broilerin mehevyydestä. Samassa vuoassa kypsyvät lisukkeeksi sopivat omenat ja porkkanat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Siideribroileri

Ainekset

1
(noin 1,3 kg)
kokonainen broileri
1
pieni
omena (hapan lajike)
4
oksaa
timjamia
2
rkl
öljyä
2
tl
suolaa
Siideriglaaseeraus
½
l
puolikuivaa omenasiideriä
Lisäksi
4
omenaa (hapan lajike)
6
värikästä porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kypsentämistä. Keitä siideriä kattilassa ilman kantta, kunnes sitä on jäljellä noin 1 ½ dl. Kuumenna uuni 200- asteiseksi.
  2. Taputtele broileri kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa omena puoliksi. Täytä broileri omenalla ja timjamilla. Sido linnun jalat narulla ja leikkaa siipien kärjet saksilla. Hiero broileri kauttaaltaan öljyllä ja mausta suolalla.
  3. Nosta broileri isoon uunivuokaan tai uunipannulle rintapuoli alaspäin. Paista näin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat. Lohko omenat.
  5. Nosta vuoka uunista. Käännä broileri rintapuoli ylöspäin ja valele pinta siiderillä. Lisää vuokaan porkkanat ja omenat. Valuta kasvisten päälle öljy ja mausta.
  6. Laske uunin lämpö 175 asteeseen, nosta vuoka takaisin uuniin. Valele broileria siiderillä 15 minuutin välein, noin 45 minuutin ajan, kunnes broileri on kypsä. Anna broilerin vetäytyä hetki ennen paloittelua.

Kommentit (0)