Soppa365 on lisännyt 270 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA B-Smokery

Helsinkiläisravintola B-Smokeryn Alabama-kastike on kesän helpoin grillisoosi.

Jenkkityyliseen BBQ-grillaukseen keskittyvä B-Smokery-ravintola tarjoaa broilerinsiivet majoneesipohjaisen Alabama-kastikkeen kanssa. Viidessä minuutissa valmistuva kastike säilyy jääkaapissa jopa kaksi viikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Alabama-kastike

Ainekset

2
dl
majoneesia
1,5
rkl
viinietikkaa
1/2
dl
omenamehua
2
tl
raastettua piparjuurta
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset kulhossa.
  2. Lisää sitruunaa ja mausteita makusi mukaan.
  3. Tarjoile esimerkiksi broilerinsiipien kera. Kastike sopii myös muiden grilliruokien seuraksi.

Kommentit (1)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Reseptin etikkamäärä on korjattu ajan tasalle. Oikeasti soosiin tulee etikkaa 1,5 ruokalusikallista, ei yhtä desilitraa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1025 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Chimichurri on argentiinalainen lihan klassikkokastike, joka taipuu loistavasti myös maustevoiksi.

Vinkki! Jos maustevoita jää yli, käytä sitä levitteenä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lehtipihvi ja chimichurri-maustevoi

Ainekset

4
lehtipihviä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
CHIMICHURRI-MAUSTEVOI
100
g
voita
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
oreganonoksaa
1/2
punainen chili
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nosta pihvit ja voi huoneenlämpöön. Kuutioi voi.
  2. Tee maustevoi. Kuori valkosipulit. Irrottele yrttien lehdet karkeasti varsistaan. Poista chilistä kanta
    ja siemenet. Kokoa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin neljäsosa öljystä, ja anna sen kuumentua noin minuutti. Paista ensimmäinen pihvi. Paina sitä paistinlastalla pannua vasten, jotta se ruskistuu nopeasti. Kun pihvi kypsyy reunoista ja irtoaa pannusta, käännä se. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput pihvit samaan tapaan.

Kommentit (2)

RexDurio

Kokeileppa tätä:

Osta pari entregote pihviä ja nuiji niistä lehtipihvit ja paista tai grillaa. Sen jälkeen ei enää tavanomainen lehtipihi maistu muulle kuin paistetulle kengänpohjalle!

Lihamestari

Entregotelihaa ei ole olemassakaan. Jos nuijit entrecote pihvin, niin se on pyhäinhäväistys ko. pihville.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 192 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lempeän tulinen mango-jugurttikastike valmistuu viidessä minuutissa ja on älyttömän helppo herkkudippi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mango-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
mangochutneyta
1
limetin mehu
1/2
ruukku
korianteria
½-1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jogurtti ja chutney. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää hienonnetut korianterit. Sekoita ja lisää suolaa maun mukaan.

Kommentit (12)

Vierailija

Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu....

jwi

"Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu...."

Pitäähän sitä kauppaan joka tapauksessa mennä kun ruokaa laittaa. Tuo on vain kastike. Pitää kuitenkin ostaa sitä, jota tuon kastikkeen kanssa syödään.

Vierailija

Kaikkia aineksia löytyy valmiiksi kaapista, joten varmaan pakko kokeilla! Kukkakaaltakin on, joten voi dipata 👌

Vierailija

Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?

Vierailija

"Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?"

Niinpä, korianteri maistuu suussa saippualta, niin eipä kovin houkutteleva ole tämä jokapaikan soossi kuitenkaan.

Vierailija

Otsikossa lukee "tulinen". Jäin miettimään, että puuttuuko ohjeesta olennaisesti jokin ainesosa, koska jugurtista, limestä, mangosta ja korianterista en saa kyllä mitään tulista. Vai onko mangoshutney jotain valmista kastiketta, jota en täällä ulkomaille ole sattunut näkemään?

SarzzaParzza

Korianterin tilalle voi laittaa esim. persiljaa. Tai basilikaa. Tai ruohosipulia. Tai yrttisekoitusta, jossa edellämainituista mieluisimmat ja timjamia ja rosmariinia, jos tykkää rosmariinin vahvasta mausta.

Laminaattilattia on suosittu s...

Missä tuo mangochutneyn resepti on?

Vierailija

Mistä tulisuus tulee? Saako lisätä chiliä?

Vierailija

Mangochutney sisältää chiliä.

Vierailija

Mitä limen tilalle voi laittaa, kun on allerginen sitrushedelmille?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Vastaus sitrusallergiakysymykseen: kastike toimii mainiosti myös ilman limettiä.

Me Naiset on lisännyt 1025 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)