Sport on lisännyt 60 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lohi maustetaan tuoreella kurkumalla ja salaatinkastikkeeksi tehdään tahinista ja kurkumasta ihanan täyteläinen kastike. Kylmälle pannulle nostettu lohi paistuu täydellisesti!

Vinkki! Voit korvata ruokalusikallisen tuoretta kurkumaa teelusikallisella kuivattua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-kurkumasalaatti

Ainekset

300
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1
rkl
kurkumaa raastettuna
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
7
dl
salaattisekoitusta
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa , minttua)
8
retiisiä
Kastike
1
rkl
kurkumaa raastettuna
1
rkl
tahina
2
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Kuori ja raasta kurkuma. Mittaa ruokalusikallinen kurkumaa pieneen kulhoon ja lisää joukkoon tahini, öljy, sitruunanmehu ja suola. Sekoita.
  2. Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi. Laita palat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Ripottele ruokalusikallinen kurkumaa lohipalojen pinnoille. Paista 5–7 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Käännä lopuksi lohipalat, laita levy kuumimmalle ja paista toiselta puolen kauniin ruskeaksi noin minuutin ajan. Mausta.
  3. Pese ja leikkaa salaatit sopiviksi suupaloiksi salaattivadille. Sekoita joukkoon tuoreyrttejä makua antamaan.
  4. Viipaloi retiisit ja lisää salaattiin. Poista lohipaloista nahka ja nosta palat salaatin päälle. Lusikoi lopuksi kastike salaatin joukkoon.

Kommentit (3)

Vierailija

Hyvin onnistui, kiitos ohjeesta. Mahdottoman pehmeitä, nam.

Vierailija

Eikö pannua sivellä millään rasvalla? Eikö tartu kiinni?

Vierailija

Olen jo vuosia laittanut salaattiin tulevan lohen näin;

Kylmä valurauta pannu, leivinpaperi, parin sentin viipaleet nahkasta irti. Paistuu omassa rasvassa n. 5min. kauniin rapsakaksi ja pariloituneen näköiseksi. Ja ennenkaikkea Siistiä 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kati Tervon ihanan yksinkertainen kasvis-katkarapuwokki maustetaan curryjauheella ja valkosipulilla. Pannussa kasvisten maut puhkeavat parhaimmilleen, joten tämä ruoka kannattaa syödä heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 10 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Wokatut currykasvikset ja jättikatkaravut

Ainekset

3
lehtikaalin lehteä
2
keskikokoista porkkanaa
1
fenkoli
2
valkosipulinkynttä
500
g
jättikatkaravunpyrstöjä sulatettuna
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2–3
tl
curryjauhetta
½
tl
suolaa
kourallinen mungpavun ituja

Työvaiheet

  1. Revi lehtikaalista kovat rangat pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ravunpyrstöt.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä ja 1 tl curryjauhetta wokkipannussa. Paista rapuja noin 3 minuuttia. Nosta ravut sivuun ja mausta ripauksella suolaa.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja ripottele joukkoon 1–2 tl curryjauhetta. Kun curry kuplii, lisää kasvikset, valkosipuli ja suola. Kypsennä kasviksia sekoitellen noin 6 minuuttia.
  4. Lisää viimeiseksi idut ja kypsät jättikatkaravut. Wokkaa vielä pari minuuttia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Valkoviiniliemessä haudutetut sinisimpukat kuuluvat kirjailija Kati Tervon lempipikaruokiin. Kauniissa padassa tarjottuna ne sopivat vaikka vierasruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat punaisessa padassa

Ainekset

2
kg
sinisimpukoita
rypsi- tai oliiviöljyä
10
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
dl
kuivaa valkoviiniä
½
ruukkua
persiljaa
Lisäksi
maalaispatonkia paahdettuna
aiolia

Työvaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  3. Laita pata kuumenemaan. Lisää öljyä niin, että pohja peittyy. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada viini joukkoon ja anna sen kiehahtaa.
  4. Laita simpukat pataan ja nosta kansi päälle. Käännä simpukoita reikäkauhalla kerran pari siten, että pohjalla olevat simpukat nousevat päällimmäiseksi. Kypsennä simpukoita noin 6 minuuttia eli kunnes kuoret avautuvat.
  5. Hienonna persilja ja ripottele se simpukoiden päälle. Tarjoa simpukat patongin ja aiolin kanssa.

Kommentit (0)