Pellillinen tuoretta leipää, kyllä kiitos! Mehevyyden salaisuus on porkkanaraaste.
Teeleipätaikinaa ei tarvitse vaivata tai nostattaa. Helppoa!
Peltiteeleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Nypi huoneenlämpöinen rasva ainesten joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja siemenet . Kaada joukkoon maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
- Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele pintaa haarukalla ja vedä veitsellä palojen rajat taikinaan.
- Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.
tuohon korvaasin 20-25% mauttomalla proteiinijauheella (topshape100.c0m) ja tulipas terveellinen ja maukas "paketti".... Perhe söi kaiken kerralla...
Tein puolikkaan ohjeen mukaan ja korvasin porkkanan omenalla. Tulipas löysä taikina! Piti laittaa desi jauhoja lisää ja silti sen saattoi kaataa pellille. "2 porkkanaa" on aivan liian epämääräinen, olisi mukavaa jos ilmaistaisiin määrä grammoina suunnilleen, tai raasteen määrä desilitroina!