Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vuokaan tehty levysushi ei vaadi pipertelyä. Mikä parasta, sushilevystä riittää isollekin joukolle! Makua jättisushille antavat vegepekoniviipaleet eli uunissa paahdetut ohuet munakoisoviipaleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50 palaa
Valmistusaika
1 1/2 t (+ riisinlepuutus 1 t)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Levysushi

Ainekset

Paahdettu munakoiso
1
munakoiso
2
rkl
teriyakikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
öljyä
½
rkl
vaahterasiirappia
¼
tl
savuaromia
Riisi
1
ps (500 g)
sushiriisiä
7
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
dl
herneitä
½
dl
sushietikkaa
Wasabimajoneesi
1
dl
majoneesia
½
rkl
wasabitahnaa
Lisäksi
2
norilevyä
½
kurkku
4
retiisiä
1
rs
syötäviä kukkia (esim. pelargonia)
(2 rkl raastettua retikkaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa 3–4 mm:n viipaleiksi. Laita ne vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Yhdistä kulhossa teriyaki, soijakastike, öljy, siirappi ja savuaromi. Sivele puolet seoksesta munakoisoille ja paahda uunissa 5–10 minuuttia. Ota pelti uunista, käännä viipaleet ja sivele loppu kastike toiselle puolelle. Paahda munakoisoja vielä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Voit antaa riisin levätä noin tunnin, niin siitä tulee keitettäessä napakampaa.
  3. Kuumenna vesi ja suola kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita herneet riisiin ja anna hautua kannella peitettynä 15 minuuttia.
  4. Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja pirskottele etikka pinnalle. Kääntele riisiä puulastalla nostellen, niin että liemi sekoittuu riisiin.
  5. Vuoraa noin 20 cm x 30 cm:n vuoka kelmulla. Levitä riisi vuokaan ja paina tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Laita norilevyt vierekkäin tarjoilualustalle. Kumoa jäähtynyt riisilevy norin päälle.
  7. Yhdistä majoneesi ja wasabi kulhossa. Levitä majoneesi riisin pintaan.
  8. Viipaloi kurkku pituussuunnassa. Viipaloi retiisit. Asettele munakoisot ja kurkut riisin päälle, lisää retiisit ja koristele kukilla. Raasta retikkaa ja lisää sitä pieninä noka-reina sinne tänne.
  9. Leikkaa levy kostutetulla veitsellä suu-paloiksi.

Kommentit (5)

Oikea sushi

Missä kala?

vieras

Hieman erikoisia aineksia sushiin.munakoiso ja vaahterasiirappi,olisikohan reseptit menneet sekaisin,etenkin kun sushista on kala vallan unohtunut.melkoinen makuelämys mahtanee olla.

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, kiitos huomioista. Tämä on kasvissushi, minkä vuoksi reseptissä ei ole kalaa. Munakoisoista tehdyt "pekoniviipaleet" tuovat tähän sushiin lihaisaa makua. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Vierailija

Noria pohjalla, erinäinen määrä pehmeän sitkeähköjä aineksia päällä ja sitten vielä koristeet... Erinäisen määrän itsekin sushia valmistaneena olisin todella kiinnostunut näkemään, millaisiksi täydellisiksi (?) annospaloiksi arvoisa reseptin laatinut kokki tämän olisi leikannut.

Vierailija

Sushi = "kypsä japanileinen riisi" EI kala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssilasagne

Ainekset

Tomaatti-linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (230 g)
vihreitä linssejä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
kasvislientä
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
ripaus
suolaa ja pippuria
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia (esim. Arla 6 %)
100
g
fetajuustoa (8 %)
6
kpl
lasagnelevyjä
1
iso munakoiso
12
miniluumutomaattia
Voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
  4. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.

Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa

Ainekset

1
keltasipuli
1-2
vihreää chiliä (riippuen koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
2
valkosipulinkynttä
1
dl
maapähkinävoi (creamy)
2
rkl
tomaattipyree
400
g
keitettyjä kikherneitä
150-200
g
tuoretta käyttövalmista pinaattia
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
chilijauhetta
suolaa ja pippuri
1
dl
vettä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pestopasta uusiksi punajuurilla! Juurikkaat antavat pestolle muhkean maun ja upean värin. Tahna on herkkua myös esimerkiksi pizzapohjan päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestopasta

Ainekset

3
punajuurta
3
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
sitruunan mehu
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
pinjansiemeniä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300
g
(nauha)pastaa

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä, kuori ja paloittele tehosekoittimen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna hetki jäähtyä ja kaada punajuurien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja raasta puolikkaan kuori sekaan.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, anna hetki jäähtyä ja lisää balsamicon kanssa muiden ainesten joukkoon. Anna koneen käydä, lisää öljy erissä joukkoon.
  4. Raasta parmesaani ja kääntele valmiin peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele pestoon. Tarjoa heti.

Vinkki! Punajuuripesto toimii myös pizzapohjalle levitettynä. Lisää päälle vielä vuohenjuustoa.

Kommentit (0)