Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vuokaan tehty levysushi ei vaadi pipertelyä. Mikä parasta, sushilevystä riittää isollekin joukolle! Makua jättisushille antavat vegepekoniviipaleet eli uunissa paahdetut ohuet munakoisoviipaleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50 palaa
Valmistusaika
1 1/2 t (+ riisinlepuutus 1 t)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Levysushi

Ainekset

Paahdettu munakoiso
1
munakoiso
2
rkl
teriyakikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
öljyä
½
rkl
vaahterasiirappia
¼
tl
savuaromia
Riisi
1
ps (500 g)
sushiriisiä
7
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
dl
herneitä
½
dl
sushietikkaa
Wasabimajoneesi
1
dl
majoneesia
½
rkl
wasabitahnaa
Lisäksi
2
norilevyä
½
kurkku
4
retiisiä
1
rs
syötäviä kukkia (esim. pelargonia)
(2 rkl raastettua retikkaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa 3–4 mm:n viipaleiksi. Laita ne vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Yhdistä kulhossa teriyaki, soijakastike, öljy, siirappi ja savuaromi. Sivele puolet seoksesta munakoisoille ja paahda uunissa 5–10 minuuttia. Ota pelti uunista, käännä viipaleet ja sivele loppu kastike toiselle puolelle. Paahda munakoisoja vielä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Voit antaa riisin levätä noin tunnin, niin siitä tulee keitettäessä napakampaa.
  3. Kuumenna vesi ja suola kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita herneet riisiin ja anna hautua kannella peitettynä 15 minuuttia.
  4. Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja pirskottele etikka pinnalle. Kääntele riisiä puulastalla nostellen, niin että liemi sekoittuu riisiin.
  5. Vuoraa noin 20 cm x 30 cm:n vuoka kelmulla. Levitä riisi vuokaan ja paina tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Laita norilevyt vierekkäin tarjoilualustalle. Kumoa jäähtynyt riisilevy norin päälle.
  7. Yhdistä majoneesi ja wasabi kulhossa. Levitä majoneesi riisin pintaan.
  8. Viipaloi kurkku pituussuunnassa. Viipaloi retiisit. Asettele munakoisot ja kurkut riisin päälle, lisää retiisit ja koristele kukilla. Raasta retikkaa ja lisää sitä pieninä noka-reina sinne tänne.
  9. Leikkaa levy kostutetulla veitsellä suu-paloiksi.

Kommentit (5)

Oikea sushi

Missä kala?

vieras

Hieman erikoisia aineksia sushiin.munakoiso ja vaahterasiirappi,olisikohan reseptit menneet sekaisin,etenkin kun sushista on kala vallan unohtunut.melkoinen makuelämys mahtanee olla.

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, kiitos huomioista. Tämä on kasvissushi, minkä vuoksi reseptissä ei ole kalaa. Munakoisoista tehdyt "pekoniviipaleet" tuovat tähän sushiin lihaisaa makua. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Vierailija

Noria pohjalla, erinäinen määrä pehmeän sitkeähköjä aineksia päällä ja sitten vielä koristeet... Erinäisen määrän itsekin sushia valmistaneena olisin todella kiinnostunut näkemään, millaisiksi täydellisiksi (?) annospaloiksi arvoisa reseptin laatinut kokki tämän olisi leikannut.

Vierailija

Sushi = "kypsä japanileinen riisi" EI kala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuplaa makaronilaatikon paras osa eli pinnalta rapeat sattumat: kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä! Kasvisversioon upotetaan soijarouhetta, fetaa ja kirssikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Ainekset

200
g
täysjyväpastaa
2
dl
soijarouhetta
2
dl
kiehuvaa vettä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
150
g
juustoraastetta
5
dl
maitoa tai kasvimaitoa
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.
  4. Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Uunipastarullien sisältä löytyy sitruunalla terästettyä pinaatti-juustotäytettä. Maistuu ihanan mehevältä ja raikkaalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lasagna roll-ups eli uunipastarullat

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
tuorelasagnelevyjä
Täyte
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
150
g
tuoretta babypinaattia tai pieniä nokkosenlehtiä
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raastettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Päälle
2
dl
ruokakermaa
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
parmesaania raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pinjansiemeniä, vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Jos käytät nokkosia, aloita niiden käsittelystä. Kerää vain pieniä lehtiä. Nuoret, kirkkaanväriset latvaversot maistuvat parhailta. Huuhtele nokkoset. Ryöppää nokkosia suolalla maustetussa vedessä minuutti. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Laita nokkoset ryöppäyksen jälkeen siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Puristele vesi pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä kypsiksi. Lisää pinaatti tai nokkoset. Paista käännellen muutama minuutti. Voit halutessasi hienontaa niitä veitsellä pienemmäksi. Sekoita joukkoon ricotta, parmesaani, persilja, sitruunamehu, kuoriraaste ja mausteet.
  3. Leikkaa lasagnelevyt pitkittäin puoliksi. Levitä täyte levyille. Kääri rulliksi. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vierekkäin pystyasentoon.
  4. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää vuohenjuusto ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Raasta päälle parmesaania.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia folion alla. Ripottele päälle halutessasi paahdettuja pinjansiemeniä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (1)

Darja

Kauheesti näillä teijän ohjeilla pittää eri ainesosia ostaa. Eipä työttömällä riitä tommosiin rahat.

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paprika-tomaattikeittoon uppoaa uunissa paahdettuja paprikoita ja säilykehyllyn aarteita: tomaattimurskaa, tomaattipyreetä ja kookosmaitoa. Keiton päällä on maukkaina sattumina paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + lisäketomaattien paahtaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprika-tomaattikeitto

Ainekset

Keitto
3
punaista paprikaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tuubi (n. 130 g)
tomaattipyreetä
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
3
rkl
tuoretta tilliä (tai 4 tl kuivattua)
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa (tai 1 rkl tuoretta)
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäke
250
g
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla lisäketomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita pikkutomaatit leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria ja pirskota oliiviöljyä. Paahda noin 1 ½ tuntia, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyiseksi ja hieman kuivuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprikat ja laita kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuoret mustuvat. Siirrä muovipussiin jäähtymään.
  3. Tee sillä aikaa keittopohja. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  4. Irrota paprikoiden kuoret käsin vetämällä, kun paprikat ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Lisää keittoon.
  5. Siirrä keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa paahdettujen tomaattien kanssa.

Vinkki! Paahdettujen tomaattien sijasta keiton kanssa voi tarjota myös krutonkeja.

Kommentit (0)