Vuokaan tehty levysushi ei vaadi pipertelyä. Mikä parasta, sushilevystä riittää isollekin joukolle! Makua jättisushille antavat vegepekoniviipaleet eli uunissa paahdetut ohuet munakoisoviipaleet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50 palaa
Valmistusaika
1 1/2 t (+ riisinlepuutus 1 t)
Vaikeustaso
Kohtalainen
Levysushi
Ainekset
Paahdettu munakoiso
1
munakoiso
2
rkl
teriyakikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
öljyä
½
rkl
vaahterasiirappia
¼
tl
savuaromia
Riisi
1
ps (500 g)
sushiriisiä
7
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
dl
herneitä
½
dl
sushietikkaa
Wasabimajoneesi
1
dl
majoneesia
½
rkl
wasabitahnaa
Lisäksi
2
norilevyä
½
kurkku
4
retiisiä
1
rs
syötäviä kukkia (esim. pelargonia)
(2 rkl raastettua retikkaa)
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa 3–4 mm:n viipaleiksi. Laita ne vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Yhdistä kulhossa teriyaki, soijakastike, öljy, siirappi ja savuaromi. Sivele puolet seoksesta munakoisoille ja paahda uunissa 5–10 minuuttia. Ota pelti uunista, käännä viipaleet ja sivele loppu kastike toiselle puolelle. Paahda munakoisoja vielä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Huuhtele riisiä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Voit antaa riisin levätä noin tunnin, niin siitä tulee keitettäessä napakampaa.
- Kuumenna vesi ja suola kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita herneet riisiin ja anna hautua kannella peitettynä 15 minuuttia.
- Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja pirskottele etikka pinnalle. Kääntele riisiä puulastalla nostellen, niin että liemi sekoittuu riisiin.
- Vuoraa noin 20 cm x 30 cm:n vuoka kelmulla. Levitä riisi vuokaan ja paina tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita norilevyt vierekkäin tarjoilualustalle. Kumoa jäähtynyt riisilevy norin päälle.
- Yhdistä majoneesi ja wasabi kulhossa. Levitä majoneesi riisin pintaan.
- Viipaloi kurkku pituussuunnassa. Viipaloi retiisit. Asettele munakoisot ja kurkut riisin päälle, lisää retiisit ja koristele kukilla. Raasta retikkaa ja lisää sitä pieninä noka-reina sinne tänne.
- Leikkaa levy kostutetulla veitsellä suu-paloiksi.
Missä kala?
Hieman erikoisia aineksia sushiin.munakoiso ja vaahterasiirappi,olisikohan reseptit menneet sekaisin,etenkin kun sushista on kala vallan unohtunut.melkoinen makuelämys mahtanee olla.
Hei, kiitos huomioista. Tämä on kasvissushi, minkä vuoksi reseptissä ei ole kalaa. Munakoisoista tehdyt "pekoniviipaleet" tuovat tähän sushiin lihaisaa makua. Rohkeasti vaan kokeilemaan!
Noria pohjalla, erinäinen määrä pehmeän sitkeähköjä aineksia päällä ja sitten vielä koristeet... Erinäisen määrän itsekin sushia valmistaneena olisin todella kiinnostunut näkemään, millaisiksi täydellisiksi (?) annospaloiksi arvoisa reseptin laatinut kokki tämän olisi leikannut.
Sushi = "kypsä japanileinen riisi" EI kala!