Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espanjalaisesta perunatortillasta tulee erityisen hyvää, kun sen päälle lastaa lisukkeilla. Vaikka munakoisosalaatilla sekä romescokastikeella, jonka maku on peräisin paahdetuista paprikoista, kirsikkatomaateista ja manteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunat 20 min + 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunamunakas, lämmin munakoisosalaatti ja romescokastike

Ainekset

8
kylmää, keitettyä uuden sadon perunaa
2
kesäsipulia
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
5
kananmunaa
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
50
g
manchegojuustoa (1 dl raastettuna)

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä perunat ja viilennä jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
  2. Tee romescokastike (ks. ohje).
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Viipaloi perunat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm) öljyssä kypsäksi, 5 minuuttia. Lisää perunat ja paista keskilämmöllä, kunnes perunat saavat hieman väriä ja lämpenevät.
  5. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannuun perunoiden väleihin ja päälle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on pohjasta kypsä, noin 10–12 minuuttia. Tee sillä aikaa munakoisosalaatti (ks. ohje).
  6. Raasta juusto ja ripottele tortillalle. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä muutama minuutti, kunnes myös pinta on kypsä.
  7. Tarjoa tortilla lämpimän munakoisosalaatin ja romescon kanssa.

Romescokastike

Ainekset

2
paprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ps (80 g)
kuorittuja manteleita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
punaviinietikkaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää tomaatit ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä hieman. Irrota niistä sitten kuoret.
  2. Paahda mantelit kullanruskeiksi kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, noin 2–3 minuuttia.
  3. Kuori valkosipulit. Laita kaikki romescon aineet tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä.

Lämmin munakoisosalaatti

Ainekset

1
pieni munakoiso
2
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
ps (70 g)
saksanpähkinöitä
2
dl
kalamataoliiveja

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota munakoisoa ja valkosipulia kuumassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit ja anna niiden lämmetä.
  3. Raasta sitruunan kuori. Purista 1 rkl mehua pannuun. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna lehtipersilja ja rouhi pähkinät. Yhdistä ne sekä oliivit. Lusikoi seos munakoiso-tomaattipaistokselle. Tarjoa perunatortillan ja romescon kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Romescokastikkeen ainesluettelosta puuttuu paprikat.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, paprikat ovat nyt paikallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 60 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Piia Arnould

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat ihana makupari - myös letuissa! Koska sinihomejuusto kärähtää helposti, helpoin tapa yhdistää maut on paistaa punajuurista lettuja ja tarjota ne sinihomejuustokastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 pientä lettua
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuriletut

Ainekset

100
g
kokonaisia punajuuria mausteliemessä (2 pienehköä)
1
pieni sipuli (esim. salottisipuli)
2
kananmunaa
1
tlk
kermaviiliä
dl
spelttijauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
(ripaus timjamia)
1
rkl
rypsiöljyä tai voisulaa
Paistamiseen
voita
Kastike
½
tlk
kermaviiliä
50
g
sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita punajuuri valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Kuori sipuli.
  2. Raasta punajuuri ja kuorittu sipuli. Sekoita raasteet kulhossa kananmunien ja kermaviilin kanssa.
  3. Lisää jauhot, sekoita taas. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. (Laita joukkoon myös ripaus timjamia, jos pidät timjamin mausta.)
  4. Lorauta joukkoon öljy. Jätä taikina pöydälle turpoamaan 20 minuutiksi.
  5. Sulata lettupannun koloissa pieni nokare voita ja nosta kauhalla koloon taikinaa. Kokeile ensin yhdellä letulla, jotta saat säädettyä lietesi lämmön oikealle tasolle.
  6. Paista letut keskilämmöllä. Käännä punajuuriletut vasta, kun ne ovat hyytyneet myös yläpinnalta.
  7. Käännä hyytyneet letut ja paista lyhemmän aikaa toiselta puolelta. Kääri lettulautasen päälle folio ja anna tekeytyä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia.
  8. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset. Tarjoa letut sinihomejuustokastikkeen ja vaikkapa kuskusin tai salaatin kera.

Vinkki! Sinihomejuuston voi laittaa myös lettutaikinaan. Jos aiot paistaa lettujen joukkoon sinihomejuustoa (sopiva määrä on noin 50 g), laita taikinaan vain ¼ tl suolaa. Ripottele juusto letulle, kun lettu on pannulla: laita muutama nokare juustoa letun yläpinnalle. Käännä lettu vasta, kun yläpinta on hyytynyt. Se on erityisen tärkeää silloin, jos pinnalla on sinihomejuustoa. Letun juustopuolta ei nimittäin voi paistaa kovin kauan aikaa, muutoin juusto herkästi kärähtää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1065 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 65 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssilasagne

Ainekset

Tomaatti-linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (230 g)
vihreitä linssejä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
kasvislientä
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
ripaus
suolaa ja pippuria
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia (esim. Arla 6 %)
100
g
fetajuustoa (8 %)
6
kpl
lasagnelevyjä
1
iso munakoiso
12
miniluumutomaattia
Voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
  4. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko olla turkkilaista jogurttia, mikä ero?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, kumpikin jugurtti käy tähän yhtä hyvin.