Myskikurpitsasta muhii uunissa näyttävä kasvisateria ruokapöytään!
Kurpitsat sopivat loistavasti esimerkiksi kuskus-salaatin kanssa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Hasselbackan kurpitsat
Ainekset
1 iso tai 2 pientä
kurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
chilikastiketta (esim. Sriracha)
2
valkosipulinkynttä
1
chili
Työvaiheet
- Leikkaa kurpitsasta kanta pois ja puolita kurpitsa. Kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori kurpitsa kuorimaveitsellä.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Aseta kurpitsan puolikas leikkuulaudalle ja laita sen molemmille puolille puiset syömäpuikot. Leikkaa kurpitsaan tiheitä viiltoja. Puikot auttavat veistä pysähtymään oikeaan kohtaan. Siivuta toinenkin puolisko. Leikkaa chili renkaiksi. Aseta kurpitsat uunipelille. Ujuta viiltoihin chilirenkaita. Paahda uunissa 10 minuuttia.
- Sekoita sillä välin suola, soijakastike, vaahterasiirappi ja chilikastike. Raasta joukkoon valkosipuli.
- Nosta kurpitsat uunista ja sudi kastiketta niiden päälle. Nosta kurpitsat takaisin uuniin 20 minuutiksi ja sudi maustekastiketta niihin vielä muutaman kerran.
Tosi hyvää vaikka jätin korppujauhot pois kun en tykkää.
Korppujauhot?
Kuvasta päätellen ei ollut myskikurpitsa, joka on pyöreä. Arvelisin kokkaajan käyttäneen butternut squashia reseptiin. Varmasti todella hyvä valinta, koska tämä talvikurpitsalaatu sopii erittäin hyvin uunissa paahdettavaksi
Hyvää oli. Suosittelen.
Mikä kurpitsankasvattaja olet, kun et myskikurpitsaa tunne?
Muscat squash eli myskikurpitsa on pyöreä . Viljelen kumpaakin. Jossain vaiheessa on tullut sekaannusta nimissä.
Kyllä englanninkielisillä ruokasivuilla käytetään juurikin butternut squash nimeä Suomessakin kaupassa myskikurpitsan nimellä myytävästä päärynän muotoisessa kurpitsasta.
Butternut squashin kauppanimi on suomeksi myskikurpitsa, käännösvirhe tai ei.
Sitä vaan en ymmärrä, miksi nykyisenä "waste-not" -aikana kurpitsa pitäisi kuoria. Tuon kurpitsan kuoret on ihan hyviä, pehmeitä ja syötäviä kunhan kurpitsa on paahtunut uunissa.