Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 398 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun thaimaalaisen kookoscurryn ihana liemi yhdistyy rapeisiin kasviksiin ja japanilaisen ramenin lempeisiin nuudeleihin, saadaan ajan hermolla oleva keitto, joka lämmittää kovassakin viimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry-ramenkeitto

Ainekset

2
cm pala
tuoretta inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
8
dl
kasvis- tai kanalientä
1
tlk (400g)
kookosmaitoa
1
rkl
kalakastiketta
LISÄKSI
4
kananmunaa
200
g
kukkakaalia
1
punainen paprika
100
g
ruskeita herkkusieniä
1
rkl
öljyä
200
g
ramen-nuudeleita
3
kevätsipulia
1
limetin mehu
1
rs/ps (60-70g)
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Paista inkivääriä, valkosipulia ja punasipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
  2. Keitä kananmunia 6 minuuttia ja laita ne kylmään veteen jäähtymään.
  3. Leikkaa kukkakaali ja paprika suupaloiksi. Viipaloi sienet. Paista sieniä muutama minuutti molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paista kukkakaali ja paprika napakan kypsiksi, 3–5 minuuttia riittää.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipulit.
  5. Lisää paistetut sienet ja kasvikset, nuudelit sekä kevätsipulit keittoon. Purista joukkoon limetin mehu. Kuumenna vielä kertaalleen mutta älä enää keitä. Siirrä kattila sivuun ja sekoita pinaatinlehdet kuumaan keittoon.
  6. Kuori ja halkaise kananmunat. Jaa keitto lautasille ja laita munanpuolikkaat annosten pinnalle.

Kommentit (3)

sarcastaball

annokseen tulee siis puolikas kananmuna ja niitä keitetään 4 eli kahdeksaan annokseen.' ei taida muita aineksia olla kuitenkaan 8 annokseen.

Kuola valuu jo

Ei kun jokainen saa yhden kananmunan. Se on vain halkaistu kahtia. Keitto on neljälle.

Maade

Itse heittäisin kana/kasvis liemen ikkunasta pihalle ja ostaisin aasialaisesta kaupasta tom yam liemikuutioita tai jauhetta. Antaa huomattavasti pirteämmän maun. Kookosmaidon määrän puolittaisin koska tuo tuppaa olemaan aika täyteläistä ja makeaa mutta tietenkin jos sellaisesta tykkää niin mikäs siinä. Ehkä myös lisäisin liemeen sitruunaruohoa makua antamaan..

Kukkakaali kanssa mäkeen, sen paikka on jossain ihan muualla kuin ramen keitossa. Myös pinaatin sijaan itse käyttäisin kuivattua merilevää (nori) mutta taas mennään makuasioihin. Herkkusieni on itsessään aika mautonta ja senkin kyllä korvaisin shiitake sienillä, niitä saa kuivattuna aasialaisesta kaupasta edullisesti. 

Niin ja jos aasialaisessa kaupassa muutenkin käy niin kannattaa tutustua nuudeli valikoimaan. Esim. udon nuudelit voisi sopia paremmin tähän keittoon, ne kun ovat paksumpia ja ruokaisampia. Toinen vaihtoehto olisi mennä täysin toiseen suuntaan ja tehdä tämä riisinuudeleilla tai "lasi" nuudeleilla jotka voisivat tasapainottaa tuhtia lientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Tiina Pekuri ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Magun vegecarbonara on höystetty savunmakuisilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Carbonaran vegaanisessa versiossa ei ole kananmunia, mutta makua riittää jokaiseen haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + marinointi 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Magun vegaaninen carbonara

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
(1
rkl
nestemäistä savuaromia)
500
g
linguinepastaa
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
tl
vehnäjauhoja
1
tlk (250 ml)
kaurakermaa
½
dl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
basilikaa tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja hienonna ne. Sekoita soijakastike ja vesi keskenään kulhossa. Lisää halutessasi nestemäistä savua, se tuo makuun syvyyttä. Lisää tomaatit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuli öljyssä pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja valuta kaurakerma koko ajan sekoittaen joukkoon.

  4. Ota 2 rkl tomaattien soijamarinadia ja lisää se kastikkeeseen. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää ne sekä ravintohiivahiutaleet kastikkeeseen. Kuumenna hetki.

  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele mustapippurilla ja suikaloidulla yrtillä.

Vinkki Tee pastan pariksi vegaanista ”parmesaania”. Paahda 200 g cashewpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Jauha pähkinät ja 1 dl ravintohiivahiutaleita monitoimikoneessa ja mausta suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kesäkeitto

Ainekset

400
g
vaaleaa possumakkaraa (gluteenitonta)
8
varhais- tai kesäperunaa
1
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1
rkl
voita
7
dl
kanalientä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä (tai tuoreita)
150
g
ranskankermaa
½
ruukku
tuoretta kirveliä
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.

  2. Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.

  3. Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa viinilehtikääryleet, falafelit, muhammara ja meheviksi paahdetut kasvikset salaatin muodossa! Tämä meze-salaatti sopii ruokailjioiden määrästä riippuen niin alku- kuin pääruoaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mezesalaatti

Ainekset

½
pieni kukkakaali
½
pieni munakoiso
2
tl
öljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
chilitahnaa tai chiliä (esim. harissa)
2
dl
bulguria tai kuskusia ja kasvislientä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
minttua
200
g
kirsikkatomaattia
¼
kurkku
½
dl
muhammaraa (ohje alla)
12
valmista falafelia
1
prk (280 g)
viinilehtikääryleitä
Appelsiinikastike
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi kukkakaali ja munakoiso. Yhdistä öljy ja mausteet. Sivele seos viipaleille ja levitä leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Valmistele sillä aikaa muut aineet.

  2. Tee muhammara (ohje alla).

  3. Kypsennä bulgur tai kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Tee appelsiinikastike sekoittamalla öljy, appelsiinimehu ja pippuri keskenään.

  5. Hienonna yrtit. Lisää yrtit ja kastike bulguriin. Leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita nekin bulguriin.

  6. Lusikoi bulgur tarjoiluastiaan. Lisää paahdetut kasvikset, muhammara, falafelit ja viininlehtikääryleet. Tarjoa salaatti valkosipulilla maustetun turkkilaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa.

Vinkki Lisää salaattiin murennettua fetaa tai vuohenjuustoa.

Muhammara

Ainekset

2
paprikaa
1
viipale
vaaleaa leipää
¾
dl
kuorellisia manteleita
1
valkosipulinkynsi
1
tl
chilitahnaa (esim. harissa)
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
n. 3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat vuokaan kuoripuoli ylöspäin ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Voit myös grillata paprikoita, kunnes kuori tummuu. Laita paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota kuoret jäähtyneistä paprikoista.

  2. Paahda leipä ja mantelit pannussa kauniin värisiksi, pari minuuttia käännellen. Kuutioi leipä.

  3. Laita paprikat, leipä, mantelit ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Lisää harissa, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta ja kaada öljyä ohuena nauhana joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hodarin ’nakit’ leikataan savutofusta ja grillataan rapeiksi. Tofupuikkojen lisämauksi tulee bbq-kastiketta, ja sämpylän väliin lipstikalla ja katajanmarjoilla maustettua kaaliraastetta. Tujakka sinappi sinetöi iltapalan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + marinointi 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-tofuhodarit

Ainekset

2
pkt (à 300 g)
savutofua (esim. Jalotofu)
4
hot dog -sämpylää
MARINADI
4
rkl
valmista bbq-kastiketta
1
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
savupaprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria myllystä
KAALISALAATTI
1
kesäsipuli varsineen
½
kesäkaali
½
kurkku
½
nippua
retiisejä
1
dl
tuoretta lipstikkaa tai persiljaa
4
rkl
omenaviinietikkaa
8
katajanmarjaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
punasipuli
1
dl
paahdettua sipulirouhetta
4
rkl
sinappia (esim. French’s Classic Yellow)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofut talouspaperilla ja leikkaa molemmat neljään palaan. Laita marinadin aineet uudelleensuljettavaan muovipussiin, sekoita ja lisää tofut. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Tee kaalisalaatti. Hienonna sipuli varsineen. Suikaloi kaali. Halkaise kurkku ja poista pehmeä keskiosa lusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Laita vihannekset kulhoon, hienonna lipstikka joukkoon. Lisää etikka. Jauha katajanmarjat morttelissa ja lisää mausteet salaattiin. Puristele käsin muutaman minuutti, jotta kaali pehmenee ja maut tasoittuvat.

  3. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. Kuumenna grilli, pannu tai parila. Ota tofut marinadista ja paahda niihin kauttaaltaan kaunis rapea pinta. Sivele paahtamisen aikana vähän marinadia pintaan.

  5. Lämmitä sämpylät grillissä. Laita kunkin sämpylän väliin salaattia, kaksi paistettua tofupalaa, punasipulia, paahdettua sipulirouhetta ja sinappia.

Kommentit (0)